Ötvenéves az Oklándi Speciális Iskola

( Szavazat)180 megjelenítés
Az Oklándi Speciális Iskola ötvenéves fennállásának évfordulójára szerveztek ünnepélyt a tanintézményben pénteken, június 7-én.
A Hargita Megye Tanácsának alárendelt intézmény fél évszázados múltjának emléket állító ünnepély a speciális iskola tornatermében kezdődött. Az tanintézmény növendékeinek zenés-táncos műsorai által színesített ünnepi beszédek sorát Mag István iskolaigazgató kezdte meg. 
 Az igazgató örömét fejezte ki, hogy az ünnepélyt megtisztelték jelenlétükkel Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Demeter Anna Mária és Bokor Attila Hargita és Kovászna megyei tanfelügyelők, valamint az oltszemi és a csíkszeredai speciális iskolák és az oklándi általános iskola képviselői, illetve az Oklándi Speciális Iskola korábbi igazgatói és pedagógusai is.
 
– A jelenleg 88 diákot befogadó Oklándi Speciális Iskolában kifejtett munkánk nem látványos, és nem az újságok címlapjára kívánkozó tevékenység. Sok türelmet, következetességet és alkalmazkodást követel meg tőlünk, mégis olyan ritka pedagógusi örömöket eredményez, mint amilyenben a közelmúltban egy csíkszeredai piacon volt részem: egy tisztességes zöldségárusban egyik volt tanítványunkat fedeztem fel. Tudtam, hogy ez a mi oklándi munkánknak az eredménye – mondta Mag István iskolaigazgató.
 
Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke köszöntő szavaiban örömét fejezte ki, hogy más korokhoz képest olyan társadalomban élünk ma, amelyben a rászorulókon való segítés a normalitást képviseli, és ezt nem titokban, a nyilvánosság kizárásával kell megtenni.
 
– Önök tudják a legjobban, hogy mennyire nehéz, de ugyanakkor mennyire szép az a munka, amelyet az intézmény keretében végeznek. Ehhez a nehéz, de szép munkához, valamint a következő ötven évhez kívánok önöknek kitartást, erőt, egészséget, és minél több sikert – mondta Birtalan József, aki ígéretet tett arra, hogy intézményfenntartóként Hargita Megye Tanácsa a következőkben is minden tőle telhetőt megtesz a speciális iskoláért, hogy annak munkaközössége minél hatékonyabban fejthesse ki segítő munkáját a rászoruló fiatalok érdekében. Beszéde után gyerekkönyv-csomagot adott át az iskolának.
 
Benedek József történelemtanár ismertette az iskola történetét az 1963. évi alapítástól, ezt követően pedig György Béla, aki 1974–82 között volt az iskola igazgatója, elevenítette fel az intézményépítés különböző fázisait, kiemelve, hogy legerőteljesebb emlékként mai napig az él benne, hogy milyen fantasztikus és jól felkészült munkaközösségnek lehetett az irányítója.
 
Ilkei Árpád iskolalelkész, homoródújfalusi unitárius lelkipásztor beszéde zárta az ünnepi műsor első felvonását, amelyet követően az iskola központi épületének bejáratánál emléktáblát lepleztek le, majd végezetül a falu Homoródszentpál felőli bejáratánál levő, az 5–8. osztályosok által használt iskolaépület udvarán emlékfát ültettek.
 
Csíkszereda, 2013. június 9.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774