Őszi vásárt rendeztek Gyergyószárhegyen

( Szavazat)74 megjelenítés

Nagy érdeklődésnek örvendett a Gyergyószárhegyen november 12–13-án megrendezett Hagyományos Székely Termékek Őszi Vására, amelyet Hargita Megye Tanácsa a csíki és udvarhelyi őszi vásárt követően szervezett meg a gyergyói térség számára.

A gyergyószárhegyi sportcsarnokban a pénteki megnyitón részt vett Gábor László polgármester, Ábrahám Emma, a megyei tanács vidékfejlesztési aligazgatóságának vezetője és Magyari Vencel megyei tanácsos. Ábrahám Emma szerint még bőven akad tennivaló a székely termékek népszerűsítése terén, ezért szervezi meg Hargita Megye Tanácsa ezután is rendszeresen a hagyományos termékek vásárát. Gábor László polgármester felajánlotta, hogy Szárhegy szívesen lesz házigazdája a jövőben is a gyergyószéki rendezvénynek.

Októberben Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában szabadtéren szervezték meg a Hagyományos Székely Termékek Őszi Vásárát, a gyergyói térségben viszont, a novemberi időjárási viszonyokra való tekintettel, a rendezvény tető alá került, a gyergyószárhegyi sportcsarnokba. A zárt térben közel ötven standon kínálták portékájukat a többnyire gyergyószéki helyi termelők. 24 standon élelmiszert – húst és húskészítményt, tejterméket, méhészeti terméket, zöldséget, gyümölcsöt, lekvárt, szörpöt, házi kenyeret – vásárolhattak az érdeklődők, illetve 16 standon kézműves-terméket kínáltak a helyi mesterek (fafaragók, népviselet-készítők).

– Az eddigi visszajelzésekből kiderült, hogy mind a termelőknek, mind a vásárlóknak megéri a helyi termékek vásárán való részvétel – nyilatkozta a megnyitó előtt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki bízik a következő vásárok sikerében is.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774