Őszi Vásár huszadszor, Székely Termékek Fesztiválja harmadszor

( Szavazat)60 megjelenítés
Az elmúlt húsz évben valóságos rendezvénysorozattá nőtte ki magát a székelyudvarhelyi Őszi Vásár – hangzott el október 2-án Székelyudvarhelyen azon a sajtótájékoztatón, amelyen Orosz-Pál Levente, a rendezvénysorozat főszervezője a Prima Press Kft. és az Impar Alapítvány részéről, illetve Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke ismertette a legfrissebb tudnivalókat az október 4–7-i XX. 
 Őszi Vásárról, valamint az ennek keretében immár harmadik alkalommal megszervezett Székely Termékek Fesztiváljáról. Orosz-Pál Levente felelevenítette, hogy az 1993-as induláshoz képest, amikor az első Őszi Vásáron még csak magyarországi cégek szerepeltek a kiállítók között, az évek során vadásztrófeák és vadászati kellékek kiállítása, borkóstoló és borfesztivál, székely termékek fesztiválja, gasztronómiai események, versenyek, gazdasági konferenciák, erdélyi és magyarországi előadók, zenekarok koncertjei színesítették a programot. A jubileumi Őszi Vásáron 75 kiállító vesz részt – közülük 20 magyarországi – a gazdasági élet legkülönfélébb területeiről.
Orosz-Pál Levente bejelentette, hogy a rendezvénysorozat fővédnöke dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, védnökei Szatmáry Kristóf államtikár, valamint Radetzky Jenő miniszteri biztos. A főszervező köszönetet mondott a rendezvénysorozat két főtámogatójának, Hargita Megye Tanácsának és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának, a további támogatóknak (Nemzeti Külgazdasági Hivatal – HITA, Kárpát Régió Üzleti Hálózat) és partnereinek (OTP Bank Románia, Melinda Instal, Melinda Steel, MacLine, Alkalinia, Aramis Ro Security). A főszervező azt is elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa a III. Székely Termékek Vására társszervezőjeként is aktív részese a rendezvénysorozatnak.
Birtalan József, Hargita Megye Tanácsának alelnöke gratulált az Őszi Vásár szervezőinek az esemény húszéves múltjához, valamint az idei rendezvényre is jellemző gazdag kínálathoz. A megyei tanács minden olyan kezdeményezést támogat, amely Székelyföld felemelkedését, a térség gazdaságának előmenetelét, valamint az itt élő emberek boldogulását segíti. A III. Székely Termékek Fesztiválja is azt a célt szolgálja, hogy a térségben előállított termékek megvásárolhatóak legyenek a nagyközönség számára Ehhez a fesztiválhoz megfelelő keretet biztosít az Őszi Vásár, amely a régió egyik legrangosabb gazdasági eseménye.
– Az október 5–7. között a Városi Sportcsarnok melletti minifocipályán megszervezendő III. Székely Termékek Fesztiválján nemcsak udvarhelyszéki termelők lesznek jelen, összesen harminc székelyföldi termelő portékáiból vásárolhatnak majd az Őszi Vásár látogatói – mondta el Birtalan József.
Orosz-Pál Levente ismertette a jubileumi rendezvény járulékos programjait: október 4-én Gazdasági együttműködési lehetőségek Székelyföld fejlődésének tükrében címmel üzleti konferenciát tartanak, október 5-én nyílik a IX. Borfesztivál, az október 6-i nap programjában szerepel a Fehérasztal Lovagrend bemutatkozása és díjkiosztása, illetve a Székely Darabont díszőrségváltás, végül a vásár zárónapján, október 7-én mesemondó versenyt is szerveznek. A fentiek mellett péntektől vasárnapig számos szabadtéri előadáson és koncerten vehetnek részt az érdeklődők. A XX. Őszi Vásáron, a főszervező elmondása szerint, meg szeretnék dönteni a részvételi rekordot, húszezer vásárlátogatóra számítva.
 
Székelyudvarhely, 2012. október 2.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774