„Összefogással bármilyen probléma megoldható”

( Szavazat)94 megjelenítés
Másfél évvel azután, hogy 2010-ben az árvíz elsodorta a hidat a Szentábrahám községi Magyarandrásfalván, elkészült az új híd, amelyet október 3-án avatott fel Borboly Csaba megyeitanács-elnök és Pálffy Domokos megyei tanácsos.
 
 
 
– Ez az átkelő eddig a keserűség hídja volt, mától kezdve viszont az öröm hídja kell legyen – jelentette ki Borboly Csaba beszédében. – Nem is a pénz a nagy, hanem a belefektetett munka, amelyet összefogással végeztünk. Itt kiemelem az RMDSZ szerepét, mivel általuk erős kormányzati segítséget kaptunk.
 
A tanácselnök szerint ez a híd a bizonyíték arra, hogy ha együtt keressük a megoldást, bármilyen probléma megoldható.
 
– Így kell tovább építenünk Székelyföldet – tette hozzá.
 
Pálffy Domokos megyei tanácsos elmondta, hogy a helybeliek számára az új híd átadása nagy megkönnyebbülést jelent, hiszen eddig amiatt kellett nap mint nap aggódniuk, hogy ha tűzeset vagy akár temetési menet miatt kell átkelni Gagy patakán, a megrongálódott híd miatt csak nagy kerülővel lehet átjutni a túloldalra. Pálffy egyúttal megköszönte Borboly Csabának, hogy az ügy mellé állt.
 
Szász József alpolgármester elmondta, hogy a régi faszerkezet már 2009-ben is rossz volt, ám az 2010-es árvíz miatt vált teljesen használhatatlanná. Az elöljáró felsorolta azokat a pénzösszegeket, amelyeket a település a megyei tanácsnak és az RMDSZ-nek köszönhetően kapott az új híd építésére.
 
A beszédek és Berei István unitárius lelkész áldása után az elöljárók elvágták a kék-arany, azaz a székely zászló színeit viselő szalagot, amelynek darabjait Borboly Csaba szétosztotta az ünneplő lakosok között. Az avatón jelen volt még Birtalan József megyemenedzser és Benyovszki Lajos megyei tanácsos is.
 
Az új szerkezet megépítésében Hargita Megye Tanácsa is jelentős szerepet vállalt. 2010-ben az ár levonulása után az RMDSZ és a megyei tanács közbenjárására a település 90 ezer lej kormánypénzhez jutott a károk felszámolására, továbbá, ugyancsak 2010-ben, a településnek sikerült lehívni a Szövetség által 25 ezer lej kormánypénzt is. 2011-ben Hargita Megye Tanácsa előbb 55 ezer lejt utalt ki erre a célra, majd a legutóbbi tanácsülésen 26 ezer lejt, amit Borboly Csaba megígért a magyarandrásfalviaknak a faluban tett legutóbbi látogatásán.
 
Csíkszereda, 2011. október 3.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774