Örökbefogadás Napja harmadszor

( Szavazat)79 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsának Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósága szombaton, június 8-án tartotta az Örökbefogadás Napját, amelyre meghívták Kovászna megyei testvérintézményüket, valamint a Pro Adopt Egyesületet és azokat a családokat, akik sikeresen fogadtak örökbe gyermeket, illetve olyan házaspárokat, akik örökbe szeretnének fogadni. Az ünnepséget a zsögödi Caritáborban tartották, ahol az esős idő ellenére a gyerekek felszabadultan örültek az elsősorban róluk szóló programoknak. 
 A harmadszor megszervezett Örökbefogadás Napját Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője nyitotta meg. Köszöntötte a családokat, majd hozzátette: tevékenységük napfényes oldalát képezi az Örökbefogadás Napjának megszervezése annál is inkább, mert munkájuk során számos nehéz sorsú gyerekkel találkoznak.
– Nagyon sok olyan gyermeknek következik be törés az életében, akiknek ebből kiutat csupán az örökbefogadás jelenthet. Köszönjük, hogy önök vállalják azt a nehéz, de örömteli feladatot, hogy felnevelik ezeket a gyerekeket – fejezte ki háláját a szülők felé az igazgató.
Az ünnepségre meghívott Kovászna Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság részéről Vass Mária, az intézmény vezetője köszöntötte a családokat, akik, mint mondta, a társadalom alapját képzik.
– Minden család elsődleges és legfontosabb feladata a biztonság és szeretet nyújtása. Azt kívánom önöknek, hogy testben és lélekben ép gyermekeket adjanak a társadalomnak – mondta Vass Mária abbéli reményét is kifejezve, hogy ez az esemény jó alkalom lesz arra, hogy az örökbefogadó, valamint az örökbe fogadni akaró szülők tapasztalatokat cseréljenek, tanácsokat adjanak egymásnak.
Trofin Clementina, a Kovászna megyei Pro Adopt Egyesület munkatársa az egyesület elnökének, Kovács Istvánnak az üzenetét tolmácsolta: bátorítani szeretnénk mindenkit, hogy kövesse munkásságunkat és lépjen be közénk, hiszen segítünk megoldásokat találni mindenki számára, hogy megtapasztalhassák: életük egyik legszebb napjává válik az, amikor az örökbefogadást véglegesítik.
A köszöntőbeszédek után a gyerekeké volt a főszerep, a 3-as számú családi elhelyező központ gyerekei, a Napfény együttes koncertezett. Közismert magyar és külföldi dalok egyedi feldolgozásával a felnőtteket is szórakoztatták. Utánuk a Fakalinka bábcsoport következett a színpadon. A megyei könyvtár amatőr társulata a Farkas koma című tanulságos mesét adta elő a gyerekeknek.
A színpadon zajló műsorok után a gyerekeknek játék következett, míg a szülők két fókuszcsoportba rendeződve osztották meg egymással az örökbefogadással kapcsolatos személyes tapasztalataikat. Ezután megismerkedhettek azokkal az egyesületekkel, amelyek értük jöttek létre Kovászna, Maros és Brassó megyében. A beszélgetésekben felmerült annak a lehetősége, hogy zonális támaszcsoportokat szervezzenek meg az örökbefogadó szülők rendszeres találkozására további tapasztalatcsere érdekében. Kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program, amelyet a gyerekek megajándékozása és emléklapok átadása követett.
 
Csíkszereda, 2013. június 9.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774