ÖkoÁlláspont 2011

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Tíz Hargita megyei iskola versenyezik szelektív hulladékgyűjtésben

A hivatalos verseny csak első és második helyezést tartalmaz, Hargita Megye Tanácsa ezt még megtoldja egy harmadikkal.

Tíz Hargita megyei tanintézet vesz részt versenyszerűen a műanyag palackból, kartonból, papír csomagolóanyagokból álló hulladékok és az elektromos, elektronikus és háztartási elektronikus hulladékok szelektív gyűjtésében. A verseny aÖkoÁlláspont = Felelősség, Információ, Cselekmény 2011 projekt keretében zajlik, amely március 14-én kezdődött hivatalosan a Hargita Megye Tanácsa székhelyén tartott megbeszéléssel. Ezen a versenyben benevezett tanintézetek vezetői mellett részt vett Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Abos Gábor, az Országos Környezetvédelmi Őrség főbiztos-helyettese, valamint Stere Creţu, a REPORTER sajtócsoport elnöke.

 

A REPORTER sajtócsoportnak a projekt lebonyolításában partnere az Országos Környezetvédelmi Hatóság, az Országos Környezetvédelmi Őrség, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, az Országos Környezetvédelmi Őrség Hargita Megyei Biztosi Hivatala, valamint a Hargita Megyei Tanfelügyelőség. A program során az I–VIII. osztályos tanulók, azonkívül hogy a szelektív hulladékgyűjtésről szerzett  ismereteiket gyakorlatban is kipróbálhatják, szakemberek által tartott felkészítőkön vesznek részt, a nyertes első két osztály kiránduláson is részt vehet, amelynek alkalmából pillepalack-újrahasznosító üzemeket látogatnak meg.

– Nagy öröm számunkra, hogy ilyen szép számban vesznek részt a megye iskolái ebben a programban, melyet a tanároknak, igazgatóknak ezúttal is szeretnék megköszönni, hiszen a szabadidejüket áldozzák fel arra, hogy a jövő generációját környezettudatosságra neveljék – mondta Borboly Csaba tanácselnök. – Ezért is döntöttünk úgy, hogy bár a hivatalos program csak első és második helyezést tartalmaz, a megyei tanács ezt még megtoldja egy harmadik díjjal: a gyerekek kirándulásának költségeit magára vállalja.  

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774