Népszerűsítik a RobinWood Plus projektet

( Szavazat)37 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa is képviselteti magát a május 23–26. között Brassóban megrendezett Expowood faipari kiállításon, ahol idén több mint 60 hazai és külföldi cég, illetve intézmény van jelen és mutatja be szolgáltatásait, termékeit. 
 A kiállításon Hargita Megye Tanácsa a 2010-ben sikeresen megpályázott RobinWood Plus projektet mutatja be az érdeklődőknek, amelynek célja a fenntartható erdőgazdálkodás kialakítása a partnerrégiók közötti együttműködés, tapasztalatcsere és jó megoldásaik itthoni gyakorlatba ültetésével.
Az érdeklődők információt kaphatnak az interregionális együttműködésről, valamint a partnerrégiókban, az erdőgazdálkodás terén azonosított jó gyakorlatokról. Hargita Megye Tanácsa azt reméli az INTERREG IVC-programban lebonyolított projekttől, hogy segítségével a részt vevő Hargita megyei helyi önkormányzatok – Gyergyóremete, Szentegyháza, Oroszhegy, Madéfalva és Gyergyócsomafalva – céltudatosabban és ésszerűbben fognak bánni erdőikkel és olyan döntéseket hoznak a faanyag értékesítése terén, amely a helyi vállalatokat részesíti előnyben.
Hasonló elveket követ a megyei tanács által kidolgozott Hargita megyei gazdasági stratégia is, amely az eladott fa rönkfaként való kitermelése helyett a helyi feldolgozást és késztermékként való értékesítést ösztönzi. Ennek érdekében több egyeztetést kezdeményezett a kitermelők és a fafeldolgozó cégek között, bemutatva a stratégia irányelveinek követéséből származó előnyöket, mint a késztermékeladásból származó többletérték helyben tartása, illetve a cégek tevékenységének differenciálódásából következő munkahelyteremtés ösztönző hatása a megye gazdaságára. A késztermékként való fafeldolgozás a munkafolyamatok komplexitásának növekedése miatt visszafogja a nyersanyagigényt, ami az erdők kíméletesebb kiaknázásához vezet, valamint lehetővé teszi a turisztikai céllal való kihasználását is.
 
Csíkszereda, 2012. május 24.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774