Népszerűek a székelyföldi turisztikai ajánlatok

( Szavazat)27 megjelenítés
Idén is részt vett közös Székelyföld-standdal március 14–17. között Hargita Megye Tanácsa és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület a tavaszi TTR – Romániai Turisztikai Vásáron. A 29. kiállításnak Bukarestben a Romexpo csarnokai adtak helyet. 
 A rendezvényen 275 romániai és külföldi önkormányzat, turisztikai iroda, szálloda, panzió és egyesület képviseltette magát. Az egységes arculatú Székelyföld-stand keretében kilenc vállalkozó és önkormányzat mutatta be a térség látványosságait és ajánlatait, közösen népszerűsítve a régió turizmusát. Hargita megyéből jelen volt Hargita Megye Tanácsa, a csíkszeredai Csík-Infó Turisztikai Információs Iroda, a Hunguest Hotel Fenyő, a székelyudvarhelyi Küküllő Szálloda, a Tourinfó iroda, a Septimia Hotel, a hargitafürdői Ozon Hotel és Gyergyószentmiklós város képviselői.
Hargita Megye Tanácsa továbbá négy, a Regionális Operatív Programból finanszírozott turisztikai projekttel vett részt a vásáron: Székely kapuk útja, Hargita megyei legendák és mondák nyomában, Hargita és Kovászna megye értékeinek és hagyományainak turisztikai termékként való értékesítése, valamint a Történelmi helyszínek gömbpanorámás népszerűsítése.
– Évről évre egyre nagyobb szeletét sikerül bemutatni Székelyföldnek az országos, valamint a regionális turisztikai vásárokon és kiállításokon. 2013 a székelyföldi turizmus népszerűsítésének éve kell hogy legyen, ugyanis Hargita Megye Tanácsa erre irányuló pályázatainak legtöbb tevékenysége idén zajlik. Így már ebben a hónapban Brassóban és Kolozsváron is népszerűsítjük a helyi legendákat, székely kapukat, műemlékeket, természetvédelmi területeket és egyéb turisztikai értékek – nyilatkozta Gászpor István, a pályázatok menedzsere.
A Székelyföld-standot meglátogatta Maria Grapini, a kis- és középvállalkozásokért, a turizmusért, illetve az üzleti szféráért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is.
 
Csíkszereda, 2013. március 18.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774