Nemzetközi sakkverseny Csíkszeredában

( Szavazat)83 megjelenítés
A jövő nagy sakkozói is ott lehetnek a csíkszeredai Caissa Sakk Klub rendezésében, Hargita Megye Tanácsa támogatásával augusztus 9–18. között 15. alkalommal megszervezett Postabank Nemzetközi Sakkfesztiválon. 

Idén is a Sapientia egyetem termeiben mérkőznek meg a kockás tábla bajnokai. A megye legrangosabb sakkversenyét Bíró Sándor csíkszeredai nemzetközi sakkmester és Petres Sándor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke nyitotta meg, aki egykor leigazolt sakkozó volt. A megnyitón jelen volt Korodi Attila, parlamenti képviselő is.
Megyénk legrangosabb sakkeseményének köszönhetően és nem csak, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sakkozás, amit a résztvevők számának évről-évre való gyarapodása is jelez, valamint az, hogy növekedik a verseny rangja is. Idén a Postabank Nemzetközi Sakkfesztivál csúcsot dönt azzal is, hogy az eddigi legtöbb nemzetközi pontszámmal rendelkező versenyző vesz részt – mondta a megnyitón a verseny főszervezője Bíró Sándor, nemzetközi sakkmester.
Peter Sándor alelnök a megyei tanács képviselőjeként a versenyszerű sakkozás nyújtotta személyes élményeiből osztott meg néhányat a résztvevőkkel elmondva, hogy ő a sakkban mindig az érdekességet kereste. Egyik sakkönyvből ismerte meg a magyar történelem Bánk bánhoz fűződő lázadását, amelyet egy vezéráldozatos csel kapcsán hoztak fel példaként.
– Ezért is csodálom a szervezők hozzáállását a szervezéshez, amely járulékos munkának köszönhetően Hargita megye és Csíkszereda, a csodálatos természeti adottságok és a jégkorong mellett a sakk révén is felkerült a térképre. Remélem, hogy a lelkes részvevők munkáját díjazza majd, hogy talán a jövő Dieter Nisipeanuhoz mérhető sakktehetségei itt ülnek a teremben, akinek fejlődéséhez ők is hozzájárulnak – mondta Petres Sándor.
A tíznapos versenyen összesen 73 kanadai, ausztriai, magyarországi és romániai versenyző méri össze tudását. Ebből 49 játékos a főcsoportban versenyez, illetve a gyerekek csoportjában 11 nyolc év alatti versenyző, a tíz éveseknél 13, míg a 12 éves korcsoportban tíz játékos ül asztalhoz.
Csíkszereda, 2012. augusztus 9.



  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774