Nem törvénytelen az intézmények, utcák Nyírő Józsefről való elnevezése

( Szavazat)26 megjelenítés
Borboly Csaba levélben fordult Hargita megye prefektusához
Hivatalos levélben fordult Cristina Agusta Urzică prefektus asszonyhoz Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke május 30-án, miután a sajtóból arról értesült, hogy Victor Ponta román miniszterelnök utasította a kormánymegbízottat azon önkormányzati határozatok törvényességének felülvizsgálatára, amelyek szerint utcákat vagy iskolákat neveztek el Nyírő József erdélyi íróról. Victor Ponta május 28-án utasította Hargita megye prefektusát, hogy vizsgálja meg, nem sértik-e ezek a határozatok azt a jogszabályt, amely tiltja a Romániában háborús bűnök miatt elítélt személyek kultuszának ápolását, valamint tiltja a fasiszta, a rasszista vagy az idegengyűlölő jelképek használatát. 
 Borboly Csaba megyeitanács-elnök levelében felkéri Hargita megye prefektusát, hogy ettől a vizsgálattól álljon el, és tájékoztassa Victor Ponta miniszterelnököt arról, amit ő is tud egyébként, hogy Nyírő József esetében nem állnak fenn azok a jogszabályi feltételek, amelyek tiltanák a helyi tanácsoknak, hogy utcákat, tereket, illetve iskolákat vagy más intézményeket nevezzenek el róla.
„Felkértem a prefektus asszonyt, hogy állítsák le a vizsgálatot, hagyják békében nyugodni a holtakat. A prefektus intézményének feladata nem a feszültségkeltés, se nem az, hogy a rendőrséget bevonja olyan akciókba, mint amilyen a hamvak kutatása autók csomagtartójában vagy az író nevét viselő iskolák és utcák névtáblájának fényképezése” – nyilatkozta Borboly Csaba.
 
Csíkszereda, 2012. május 30.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774