Nem mindegy, kinek és mire adják a pénzt!

( Szavazat)43 megjelenítés
Románia uniós csatlakozása új fejlesztési forrásokat tett elérhetővé a székelyföldi önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások számára, és az új költségvetési időszakban, 2014 és 2020 között ismét közel 40 milliárd euró áll majd az ország rendelkezésére.  
 A Központi Fejlesztési Régió elkezdte az erre a periódusra vonatkozó fejlesztési stratégiájának a kidolgozását. A stratégia a tervek szerint 6 prioritástengelyt fog tartalmazni, ennek tervezetét bocsátotta az érdeklődők rendelkezésére a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség. A dokumentum Hargita Megye Tanácsa honlapján is elérhető: http://biztosjovo.hargitamegye.ro/ A prioritások között szerepel a városfejlesztés, a gazdasági versenyképesség növelése, a környezetvédelem, az alternatív energiák használatának ösztönzése, a vidéki térségek, illetve az idegenforgalom fejlesztése, valamint a társadalmi felzárkóztatás.
Nem mindegy, hogy kinek és mire adják a fenti célokra lehívható pénzt, hívja fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki ezúton is arra kéri az érdekelteket, hogy tegyenek javaslatokat, írják meg a tervezettel kapcsolatos észrevételeiket, hiszen most van erre lehetőség, az elkövetkező hét évben már nem lesz rá alkalom, hogy beleszóljanak, milyen pályázati lehetőségek legyenek. Borboly Csaba felhívja ugyanakkor az önkormányzatok és más Hargita megyei intézmények, szervezetek vezetőinek figyelmét, hogy már most neki kell állni a pályázatok előkészítéséhez, ugyanis, az előzményeket figyelembe véve, a pályázati iratcsomók elkészítése időigényes, és vannak még olyan önkormányzatok, intézmények, ahol ötletszinten sem ismertek a fejlesztési prioritások. „Persze vannak olyan közösségek, és szerencsére többségben, ahol már megvalósíthatósági tanulmányok is léteznek, akik nemcsak a pályázati összegek elköltésével foglalkoztak, hanem korábbi tapasztalataikból levonták a megfelelő következtetéseket, és minden bizonnyal sikerrel fognak pályázni a 2014–2020-as periódusban is” – nyilatkozta Borboly Csaba.
A fejlesztési prioritások leírását tartalmazó dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat a biztosjovo@hargitamegye.ro e-mail címre küldhetik, vagy a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársainak az office@adrcentru.ro e-mail címre.
 
Csíkszereda, 2013. február 12.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774