Nem csupán trófeaszerzésről szól a vadászat

( Szavazat)60 megjelenítés
Másodjára rendezték meg a Székelyföldi Vadásznapokat, ezúttal Gyergyószárhegyen, október 26–28-án. A Gyergyószentmiklósi Vadásztársulat által szervezett eseményt Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete is támogatta. A környék vadásztársulatainak részvételével zajló rendezvény programjában szerepelt trófeák, illetve régi fegyverek kiállítása, vadhangutánzó verseny, főzővetélkedő, vadászkutya-bemutató, vadászbál, az új vadászok fogadalomtétele, valamint az elmaradhatatlan Hubertus-mise. Ugyanakkor az érdeklődők megtekinthették azokat a gyerekrajzokat, amelyek a témában meghirdetett pályázatra érkeztek. 
 A szombat délelőtti megnyitón részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Verestóy Attila szenátor, Kelemen Atilla Maros megyei parlamenti képviselő, aki az Országos Sport-, Vadász- és Horgászegyesület alelnöke is egyben, valamint Márton István, a megyei tanács vidékfejlesztési egyesületének igazgatója. A jelenlévőket Gábor László polgármester köszöntötte, aki szerint a rendezvény célja, hogy a vadászatot visszahelyezze méltó helyére, hiszen a köztudatban csak a vad elejtését jelenti a vadászat, holott a valóságban ennél többről szól: gondos előkészítést igényel, szerepe van a vadállomány óvásában és a vadkárok elhárításában – összességében egy kultúrát jelent.
– Ne csak lődd, gondozd is a vadat! – idézte zárszavában a községvezető a vadászintelmet.
Borboly Csaba tanácselnök úgy látja, a vadászok hozzájárulnak az értékőrzéshez, és arra kérte a jelenlévőket, ők is segítsenek egy természetszerető és -ismerő nemzedék nevelésében, miként teszik azt a megyei tanács hegyimentőcsapatainak tagjai a Barangoljunk Székelyföldön! programmal és az intézmény más hasonló kezdeményezései által. A megyei elöljáró beszédében a következő Székelyföldi Vadásznapok helyszínét is elárulta: jövőre Szovátán rendezik meg.
 
Csíkszereda, 2012. október 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774