Négymillió lej a Rákos-patak szabályozására

( Szavazat)43 megjelenítés

Sürgősségi úton állította ki Hargita Megye Tanácsa az urbanisztikai bizonylatot az Olt Vízgazdálkodási Igazgatóság Hargita Megyei Szakaszmérnöksége részére a Rákos-patak csíkrákosi, csíkszentmihályi és madéfalvi szakaszának szabályozására. A 4 100 000 lej értékű munkálatra vonatkozó bizonylatot november 26-án adta át Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Miklós Géza vízügyi igazgatónak.

 

A munkálathoz szükséges összeget az illetékes RMDSZ-es tisztségviselőktől, Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási minisztertől és Dávid Csaba, az Országos Vízgazdálkodási Hivatal vezérigazgatójától igényelték Hargita megyei látogatásuk alkalmával, és a Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási Minisztérium biztosítja.

Borboly Csaba elnök a bizonylat sürgősségi úton való kiállításának – ami a munkálathoz szükséges pénz lehívásának kizáró jellegű feltétele – kapcsán elmondta, figyelembe véve a lakosság kérését, fontosnak tartja, hogy gyorsan lépjenek a biztonságot érintő ügyekben, és az ez évi áradások tükrében ez a lépés valóban fontosnak bizonyul.

Miklós Géza, az Olt Vízgazdálkodási Igazgatóság Hargita Megyei Szakaszmérnökségének vezetője elmondta, öt alkalommal áradt meg az idén a Rákos-patak, ezért indokoltnak tartja a mederszabályozást. A vízügyi igazgató szerint a szabályozási munkálatok során mélyíteni fogják a kritikus szakaszokon a Rákos-patak medrét, ugyanakkor Csíkrákoson másfél méter hosszan vízlépcsőt is kialakítanak, és az érintett lakosok kérésére újra biztosítják a rákosi árok vízzel való ellátását, ami a helyiek számára főként az állatok itatása szempontjából fontos.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774