Negyedik nap az Energia Sátorban

( Szavazat)28 megjelenítés
A nagy hőség ellenére a Félsziget Fesztivál utolsó napján is nagy volt a forgalom a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat Energia Sátrában. A látogatók ma sem unatkozhattak, hisz a szokásos programkínálat mellett (kísérletek energia előállítására alternatív forrásokból, telefontöltés napenergia segítségével, napenergiás rendszerek bemutatása) 12 órától egy interaktív előadást hallgathattak meg.
 
Dobos István és Ábrahám Csaba Energiahatékonyság című prezentációjában a háztartásbeli energiatakarékosság különböző módjaira hívták fel a figyelmet. A hallgatóság bekapcsolódhatott, megoszthatták személyes tapasztalataikat, illetve ötleteiket a gazdaságos és környezetbarát háztartásbeli energiafelhasználással kapcsolatban. Külön kitértek az előadók a háztartás hő-és vízellátásának problémáira, az alternatív energia előállító rendszerek előnyeire és hátrányaira, összevetve azok költségességét, hatékonyságát, illetve környezetbaráti jellemzőit. Az előadás után ismét volt kvízjáték, melyen a legjobb tíz eredményt elért hallgató apró napelemes játékokat nyert, majd a nap végén kisorsolták a fődíj nyertesét is.
Vasárnap 17 órakor elbúcsúzott az Energia Sátor a Félsziget Fesztiváltól és a Fesztivál Parktól, annak reményében, hogy jövőre ismét jelentkezhetnek programjaikkal. A szervezők köszönik minden érdeklődőnek a lelkes részvételt az előadásokon és egyéb programokon, reméljük, sok emberben sikerült felkelteni az érdeklődést az alternatív energiák iránt, és meggyőzni őket azok hasznosságáról és hatékonyságáról. A Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat pedig továbbra is vár minden érdeklődőt programjaira és előadásaira. Viszlát jövőre!
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774