Negyedik alkalommal szervezik meg a Székely Termékek Fesztiválját

(0 Szavazat)34 megjelenítés

Az október 3–6. közti XXI. Őszi Vásárra és IV. Székely Termékek Fesztiváljára vonatkozó legfrissebb tudnivalókat ismertette szerdai, székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján Orosz-Pál Levente, a Prima Press Kft. és az Impar Alapítvány, a rendezvénysorozat főszervezői részéről, továbbá a társszervező Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala képviseletében Farkas György városmenedzser és a főtámogató Hargita Megye Tanácsa részéről Tókos Pál, az intézmény udvarhelyi területi irodájának munkatársa. 

Orosz-Pál Levente elmondta, hogy az Őszi Vásár számos rendezvényt gyűjt egy csokorba: most lesz a XXI. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítás és Vásár a sportcsarnokban, a X. Borfesztivál a városi minifocipályán, a IV. Székely Termékek Fesztiválja a városi parkban, gazdasági konferencia és üzletember-találkozó a polgármesteri hivatal Szent István Termében, valamint a Príma Rádió 16. születésnapja. Délutánonként szabadtéri előadásokon, néptáncegyüttesek műsorain, könnyűzenei előadók koncertjein szórakozhatnak a látogatók. Orosz-Pál Levente hangsúlyozta, hogy a főszervező Príma Rádió és Impar Alapítvány, a társszervező polgármesteri hivatal, valamint a főtámogató megyei tanács összefogásának eredményeként egy rangos és mindenkinek szóló rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők október első hétvégéjén. Színes programkínálattal, több mint 150 kiállítóval – köztük húsz olyan céggel, amely először állít ki a hagyományos rendezvényen – várják az udvarhelyszékieket és az idelátogató érdeklődőket a Varga Mihály magyarországi nemzetgazdasági miniszter fővédnöksége alatt megszervezett rendezvénysorozatra.
Farkas György városmenedzser kifejtette, hogy a városháza számára fontos az összefogás eredményeként megszervezett, helyi jellegű vásár támogatása. Ez a közös munka is a város meghatározó szereplőivel való együttműködésbe illeszkedik, mondta el Farkas György, emlékeztetve, hogy Székelyudvarhely polgármesteri hivatala a civilszervezetek 220 pályázatát támogatta idén.
Hargita Megye Tanácsának megtiszteltetést jelent, hogy főtámogatója, illetve partnere lehet a térség legrangosabb gazdasági fórumának – mondta el Tókos Pál, a megyei tanács székelyudvarhelyi területi irodájának munkatársa –, annál is inkább, mert a rendezvényt abban a városban szervezik meg, amely az utóbbi két évtizedben székelyföldi viszonylatban elismerést vívott ki magának a gazdasági felemelkedésben játszott szerepéért. A megyei tanács immár negyedik éve partnere a szervezőknek a Székely Termékek Fesztiváljának tető alá hozásában. A péntek déltől vasárnap délutánig meglátogatható termékfesztivál 54 kiállítóval gazdagítja a vásárt, a városi parkban zajló rendezvény kínálatában többek közt kézművestermékek, hús- és tejtermékek, befőttek, zöldség- és gyümölcskészítmények, illetve mézfélék lesznek.
Hargita Megye Tanácsa is szervez vásárokat, ezzel támogatva a helyi termelőket, vállalkozókat a piacépítésben, ugyanakkor lehetőséget adva a nagyközönség számára, hogy Székelyföldön előállított termékeket vásárolhasson. A IV. Székely Termékek Fesztiválja is ezt a kettős célt szolgálja, a rendezvényhez pedig megfelelő keretet biztosít az Őszi Vásár – fejtette ki Tókos Pál.

Székelyudvarhely, 2013. október 2.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774