Négy perccel hamarabb áll meg a vonat Rugonfalván

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Mintegy félezer aláírás összegyűjtésével érték el a rugonfalviak, hogy a vonat közelebb álljon meg a településhez. Május 3-án, negyed ötkor először állt meg a vonat az új állomásnak kijelölt helyen, ahol a kisereglett lakosokkal együtt Borboly Csaba megyeitanács-elnök, Birtalan József megyemenedzser, Péter Zoltán, Siménfalva község polgármestere, Hajdu Gábor, Pálffy Domokos és Benyovszki Lajos megyei tanácsosok fogadták a szerelvényt.

 Kiss Rozália nyugdíjas tanítónő kezdeményezésére indult az aláírásgyűjtés, és ugyanő fordult a megyei tanácshoz közbenjárásért a vasúti megállónak a faluhoz való közelebb költöztetése érdekében, hiszen a régi megálló megközelítése fél órát vett igénybe.

„A nyugati országokban a tömegközlekedés egyfajta reneszánszát éli. Mindenképpen jó, hogy a rugonfalviak se mondanak le erről a lehetőségről, hanem megoldást keresnek a problémára. Örvendek, hogy bizalommal fordultak hozzánk az emberek, és kifejezték igényüket a megálló közelebbvitelére, ami könnyebbé teszi mindennapjaikat. Hargita Megye Tanácsa kieszközölte a megálló új helyszínre való költöztetéséhez szükséges engedélyeket és jóváhagyásokat, és május 3-án a rugonfalviak bizalmának eredményeként a megállót jelentő betonelemeket az új helyszínre szállították” – mondta Borboly Csaba.

A mintegy 700 lakosú Rugonfalva egészen 2006-ig Betfalvával osztozott a megállón, de négy évvel ezelőtt a betfalviak önerőből új megállót alakítottak ki. Idén Rugonfalva igénye is teljesült, a vasúti megálló az országút mellé költözött. A költöztetés következtében a menetrend is módosult, hiszen a megálló új helyének függvényében négy perccel hamarabb áll meg a vonat.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774