Ne csak a jövő, a jelen is legyen a fiataloké!

( Szavazat)36 megjelenítés
Az Ifi Napok Hargita Megyében elnevezésű programsorozat, az elmúlt évekhez hasonlóan, 2010 májusában is nagyon sok meglepetést tartogat a Hargita megyei fiatalok számára. Az április 30 – május 13. közötti rendezvény számos szórakoztató és hasznos programot tartalmaz, amelyekre Homoródfürdőn és Csíkszeredában kerül sor – hangzott el azon az április 27-i csíkszeredai sajtótájékoztatón, amelyet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Csedő Zsófia, a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője és Zonda Erika, a megyei tanács programigazgatója tartott. Mint elhangzott, április 30 – május 2. között Homoródfürdőn, május 3–13. között Csíkszeredában várnak minden 14–35 év közötti fiatalt.

Az Ifi Napok Hargita Megyében 2010 programsorozat célja tartalmas kikapcsolódási lehetőséget biztosítani a fiatalok számára. A csapatépítő játékokkal, szórakoztató vetélkedőkkel és versenyekkel tűzdelt hétvégi program jó lehetőség a közös munka örömének a felfedezésére is, hisz nagyon sok programpontot fiatalok szerveznek fiataloknak, tehát nemcsak résztvevőként vannak jelen a fiatalok, hanem felelősségteljes munkát vállalnak a szervezésben is.
Amint azt Borboly Csaba elmondta, a korábbi évektől eltérően, idén a kormánytól nem utaltak ki pénzt a Hargita megyei ifjúsági napokra, de Hargita Megye Tanácsa költségvetéséből sikerült 10 ezer lejt elkülöníteni a rendezvénysorozatra, így a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatósággal közösen szervezve színes programokkal várják a fiatalokat. „Ne csak azt mondjuk, a fiataloké a jövő – legyen övék a jelen is” – fogalmazta meg az Ifi Napok célkitűzését a megyei önkormányzat elnöke.
Csedő Zsófia értékelte a középiskolai diáktanácsok aktív részvételét a szervezésben, és ismertette a programot. A hét folyamán Csík Terület Ifjúsági Tanácsa másodszorra szervezi meg az Élő Könyvtár című programját, a diákok a már hagyományossá vált programpontokat, gitárestet, csapatportyát, fotókiállítást, játékkaszinót, extrém sportbemutatót szerveznek, ugyanakkor a Csíki Sportegylet szervezésében kerül sor május 5–13. között a Diákolimpiára is.
Május 7-én az önismeret és személyiségfejlesztés jegyében szerveznek ifjúsági találkozót a megyei tanács márványtermében, ahol ünnepélyes keretek között díjazzák az ifjúságért kiemelkedő tevékenységet folytató fiatalokat és az ifjúságbarát önkormányzatokat.
Jelentkezési lapokat, részletes információt a dtjharghita@yahoo.com e-mail címen, valamint az április 30–május 7. között felállított információs sátornál lehet igényelni.
Szervezők: Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság, Hargita Megye Tanácsa Partnerek: Hargita Megyei Sportigazgatóság, Csíki Diáktanácsok Egyesülete (Csíki DT), Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT), Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Serv-Mont-Har egyesület, Sapientia EMTE Hallgatói Önkormányzata, Csíki Sportegylet, Szakszervezetek Művelődési Háza, Hargita Megyei Diáktanács (HADIT).
Csíkszereda, 2010. április 27. 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774