Munkalehetőség vállalkozónak és munkavállalónak

( Szavazat)48 megjelenítés
15 millió euróra pályáztak Hargita megyei települések
Összesen több mint 15 millió euró értékben nyert európai uniós pályázatot tizenkét Hargita megyei település a Vidékfejlesztési Alap 322d kiírásán, a 2010-es árvízkárok helyreállításának finanszírozására, és három a 125a, mezei utak feljavítását célzó pályázaton. A 322d nyertesei a következők: Csíkkarcfalva, Farkaslaka, Felsőboldogfalva, Galócás, Gyergyóvárhegy, Gyergyótölgyes, Gyimesközéplok, Homoródszentmárton, Nagygalambfalva, Oroszhegy, Siménfalva, Székelyvarság. A 125a nyertesei: Csíkszentdomokos, Csíkszentkirály, Vásárút Közösségi Fejlesztési Társulás (a Vásárút Csíkszépvizet köti össze Csíkpálfalvával).
 
A finanszírozási szerződéseket április 23-án, hétfőn írták alá a csíkszeredai megyeházán – a Vásárút társulás kivételével – az érintett önkormányzatok képviselői és Marian Ionescu, a Halászati és Vidékfejlesztési Kifizetési Ügynökség (APDRP) gyulafehérvári regionális irodájának képviselője. Jelen volt Tánczos Barna, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. Tánczos Barna elmondta, hogy az elmúlt négy évben több mint 65 millió eurót hívtak le Hargita megyei önkormányzatok helyi infrastrukturális és turisztikai fejlesztésekre, ami az illető polgármesterek és csapatuk sikere. Az államtitkár és a megyei tanács elnöke egyaránt hangsúlyozta, hogy a kivitelezés munkalehetőséget jelent a megye vállalkozásainak és munkavállalóknak egyaránt. Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy a fenti nyertes pályázatok csapatmunka eredményei, a helyi és megyei jó együttműködésnek köszönhetők, és a sikerben szerepük volt az RMDSZ törvényhozóinak, valamint kormányzati munkatársainak.
Marian Ionescu értékelte a Hargita megyei önkormányzatok munkáját, hiszen mint elmondta, más megyékben sokkal kevesebb pályázat nyert a Vidékfejlesztési Alap kiírásain. Arra kérte a polgármestereket, hogy mindig tartsák szem előtt ezeket a pályázatokat, mert máskor is lesz lehetőségük pénzt lehívni.
Csíkszereda, 2012. április 23.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774