Mosolyt csalnak az arcokra az udvarhelyi kórház gyerekosztályán

( Szavazat)37 megjelenítés
A Micimackó rajzfilm egy-egy jelenetét festette a székelyudvarhelyi kórház gyerekosztályának falára Farkas Barna csíkszeredai reklámgrafikus Hargita Megye Tanácsának Gyerekmosoly programja keretében. A programot október 3-án mutatta be a sajtónak a helyszínen Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke az alkotó jelenlétében.
A sajtótájékoztatón Lukács Antal kórházigazgató találónak nevezte a Gyerekmosoly címet, ugyanis mint mondta, a gyerekek kétféleképpen fejezik ki érzelmeiket: könnyel vagy mosollyal, és mindkettő őszinte. Borboly Csaba méltatta Farkas Barnát, aki az ötletgazda, és még tavaly ingyen vállalta az óvodák, kórházak falának rajzfilmfigurákkal való színesítését, és immár második nyarát áldozta erre a munkára. A megyei tanács a festéshez szükséges eszközöket biztosította Farkas Barna reklámgrafikusnak. A pályázatban nem kérnek önrészt, tehát a nyertes intézményeknek nem jelent költséget a festés.
Borboly Csaba a sajtótájékoztató végén a helyes táplálkozásról szóló kifestőkönyvet és a Mesés Székelyföld című kiadványt adta át a kórház vezetőségének, hogy osszák szét a kórházba befektetett gyerekek között – az előbbi a kisebbeknek szól, a Mesés Székelyföld pedig I–IV. osztályosoknak, mindkettő Hargita Megye Tanácsa megbízásából jelent meg.
2011-ben 37 óvoda pályázatát bírálták el kedvezően, továbbá a csíkszentmártoni Korai Fejlesztési Központét és a székelyudvarhelyi kórházét. A megyei tanács tavaly karolta fel Farkas Barna kezdeményezését, aki vállalta, hogy a Micimackó vagy A dzsungel könyve figuráit festi óvodák falára, ehhez pedig a megyei tanács a szükséges eszközöket biztosította. Idén Farkas Barna kérésre bármilyen mesefigura ábrázolását elvállalja. A gyerekmosoly része Hargita Megye Tanácsa Családprogramjának, amely tavaly indult, és kiemelt célja a nagycsaládok népszerűsítése Hargita megyében, a székelyföldi társadalom elöregedésének megállítása, valamint a családok és gyermekek életszínvonalának növelését segítő környezet kialakítása.
Csíkszereda, 2011. október 3.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774