Modern kultúrotthont avattak

( Szavazat)29 megjelenítés
A megyében egyedülálló művelődési háza van Csíkszenttamásnak
Három évig tartottak a csíkszenttamási művelődési ház felújítási munkálatai, amelyet június 19-én adtak át ünnepélyes keretek között az összegyűlt lakosság, Márk Tibor polgármester, Borboly Csaba, Hargita megye Tanácsának elnöke, illetve Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok jelenlétében.
 
– Borboly Csaba még alelnökként mérte fel a régi épület állapotát és kezdte szorgalmazni a felújítást. Akik látták a régi épületet, azok fel tudják mérni a változást – mondta Márk Tibor polgármester beszédében, hozzátéve: érdemes volt várni, hiszen most már három eseménynek tud egyszerre helyet adni anélkül, hogy azok zavarnák egymást.
A beruházás 1,7 millió lejbe került, amelyből Hargita megye Tanácsa 1,2 millió lejt hároméves turnusokban biztosított. Az avatóünnepségen felszólalt a megyei tanács elnöke is, lelkükre kötve a jelenlévőknek, hogy legyenek büszkék kultúrházukra, és kíméljék meg, mert az iskola és a templom mellett a művelődés számít a megmaradás gyökerének.
– Bárki bármit mondhat Brüsszelben vagy Bukarestben, de az ilyen épületek azt jelzik, hogy van igény Csíkszenttamáson tudásra, művelődésre, és amíg ez így van, Székelyföld van és lesz. Minden ilyen beruházás a lakosság vagyonát is gyarapítja, hiszen minél több infrastrukturális beruházással rendelkezik egy település, aszerint emelkednek a telekárak is. Ezért a szenttamásiak magukénak kell tekintsék a megújult kultúrházat, nevezzék el egy olyan személyről, aki sokat tett a településért – mondta Borboly Csaba.
A szalagvágás és az épület ünnepélyes megáldása után sor került a gyakorlati avatóra is. A helyi fúvószenekar meg a gyerek- és felnőtt-néptánccsoportok mintegy egyórás előadással szórakoztatták az egybegyűlteket.
Csíkszereda, 2011. június 19.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774