Mintegy félezer Hargita megyei diákot díjaztak

( Szavazat)33 megjelenítés
A Hargita Megyei Tanfelügyelőség és Hargita Megye Tanácsa 490 tanulót és 285 tanárt díjazott szeptember 25-én, kedden a Csíkszeredában tartott díjátadó ünnepségen. 
Az értékek megőrzése és a tehetségek elismerése érdekében a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és Hargita Megye Tanácsa évről évre díjazza azokat a tanulókat, akik megyei, illetve országos tantárgyversenyeken, vetélkedőkön vettek részt és értek el kimagasló eredményeket. Bartolf Hedwig, Hargita megye főtanfelügyelője köszöntőjében egy bajorországi pozitív példát osztott meg a hallgatósággal, ahol egy vasúti társaság minden év augusztus elsején 24 órás ingyenes utazási lehetőséget kínál fel azoknak a tanulóknak, akik a nálunk megfelelő 9-10-es osztályzattal rendelkeznek, hogy beutazhassák a régiót, felfedezve annak szépségeit. A főtanfelügyelő sajnálja, hogy országunkban nincsenek olyan cégek, amelyek több ezer gyerek számára ajándékot ajánlanának fel.
– Szerencsére Hargita Megye Tanácsa gondolt megyénknek arra a több száz tanulójára és tanárjára, akik kiváló eredményeket értek el a tantárgyversenyeken és vetélkedőkőn. A tanfelügyelőség és a megyei tanács értékeli a tanulást, a felkészülést és a kitartást, amelynek segítségével ezeket a kiváló eredményeket elérték – fogalmazott Bartolf Hedwig.
– Tapsoljuk meg mindazokat, akik nyertek, és mindazokat, akik segítették a fiatalokat – kérte beszéde elején Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki felvetette annak a lehetőségét, hogy a főtanfelügyelő bajorországi példáját Hargita megyében is valamilyen formában megvalósítsák. – Minden jó ötletnek helye van, és örökké az együtt gondolkodás az, ami előbbre visz. Lehet, hogy nincsenek Hargita megyében olyan erős cégek, amelyek ezt felvállalhatnák, de megszervezhetjük a Hargita megyei tanulók napját, hogy a jó eredményt elért diákoknak bemutathassuk térségünk szépségeit. A táj megismerése, valamint igazi értékeink felfedezése segítheti a fiatalokat, hogy itthon maradjanak szülőföldjükön – vélte a megyeitanács-elnök. A fiatalokat és az őket felkészítő pedagógusokat példaként állította mások elé: – Mindannyian büszkék lehetünk a teljesítményetekre és oktatóitok hitére. Aki tud, aki akar és aki keresi a lehetőséget, az biztos, hogy sikerre fog jutni. Ehhez kívánok sok sikert! – zárta köszöntőjét Borboly Csaba.
A folytatásban a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai köszöntötték a díjazottakat. Az örömet és az elismerést egy oklevéllel és könyvajándék átadásával fejezték ki. A megyei tanács és a tanfelügyelőség részéről a tanárok egy jegyzetfüzetből és golyóstollból álló apró figyelmességet kaptak. A magyar anyanyelvű diákok számára Hargita Megye Tanácsa a százkötetesre tervezett Székely könyvtár sorozat eddig megjelent első öt kötetének egy-egy példányával jutalmazta a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat.
 
Csíkszereda, 2012. szeptember 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774