Minden volt Autotransport-járatra van működtető

( Szavazat)60 megjelenítés
Sikerült üzemeltetőt találni a megyei tanács ügykezelésébe tartozó maradék hat egykori Autransport-buszjáratra is. A közbeszerzési verseny eredményét január 28-án közölte az illetékes elbírálóbizottság, és a nyertes vállalatok mától elkezdték a szükséges engedélyek beszerzését meg az információs táblák felszerelését.

Sajtótájékoztatón számolt be Borboly Csaba megyeitanács-elnök a még működtető nélküli járatok sikeres közbeszerzéséről január 31-én. A licit során a csődeljárás alatt levő Autotransport Rt. 11 megszűnő járatát próbálta pótolni Hargita Megye Tanácsa, úgy állítva fel a pályázati kritériumrendszert, hogy a kevesebb utast szállító, kevésbé jövedelmező járatokra is kerüljön jelentkező, ám minden igyekezet ellenére 2010 decemberéig csak öt útvonalon sikerült biztosítani a személyszállítást. Mivel a maradék hat járatot üzemeltető vállalatot csődeljárással felszámolták, a lakosságra való tekintettel sürgőssé vált a szolgáltatás biztosítása. A január 28-i eredményhirdetés szerint a következő járatokra is sikerült működtetőt találni:

 

Útvonal

Üzemeltető

Hidegség–Gyimesközéplok–Csíkszereda

Open World Kft.

Csíkszereda–Csíkszentkirály–Lázárfalva

Open World Kft.

Csíkszereda–Tusnád–Tusnádfürdő

One Impex kft.

Csíkszereda–Csíkszentkirály–Tusnád

Vándor Trans Tours Kft.

Csíkszereda–Csíkszentkirály–Csíkkozmás

Open World Kft.

Csíkdánfalva–Csíkszentdomokos–Balánbánya

Bálint Trans Kft.

 

Borboly Csaba elmondta, a megyei tanács szándéka az volt, hogy ne csak visszaállítsák a megszűnt járatokat, hanem civilizált körülményeket is biztosítsanak az utasok számára.

– A versenykiírásban a megfelelő autóbuszokat is megköveteltük, emellett új menetrendet készítettünk, amelyet ingyenesen eljuttatunk minden háztartásba. Ezenkívül egy modern, áttekinthető honlap működtetését is tervezzük, amely az utasok számára részinformációkat is elérhetővé tesz – számolt be Borboly Csaba a megyei tanács további terveiről.

A sajtótájékoztatón jelen volt Bodó Dávid csíkkozmási polgármester, valamint Orbán László, a Csíkszereda–Lázárfalva-járat üzemeltetési jogát megszerző Open World Kft. vezetője, hiszen Lázárfalva különösen érintett volt a problémában.

A főútvonaltól félreeső település révén a lázárfalviak a többi települést ellátó járatokat sem tudták igénybe venni. Az autóbuszjárat hiánya nagyon megnehezítette a lázárfalvi iskolásoknak az órákon való részvételt, főleg az ingázó középiskolásoknak, továbbá az összeköttetés hiánya és a munkaidő be nem tartása miatt sok lázárfalvi munkavállalót annak a veszélye fenyegette, hogy elveszíti munkahelyét – részletezte a problémákat Bodó Dávid polgármester.

Az Open World szállítási vállalat részéről Orbán László igazgató elmondta, hogy február 1-jétől indítják a járatot, de már a megelőző napokban is tájékoztatták a lakosságot, kijelölték a buszmegállókat, valamint bérletkiváltó pontokat is létesítettek. Február 1-jén ingyenesen beszállítják a lázárfalviakat a megyeszékhelyre, így nyújtanak segítséget a bérletek kiváltásához.

A sajtótájékoztató végén Borboly Csaba azt is elmondta, örül annak, hogy Csíkszereda önkormányzata megtalálta a módját, hogy a megyeszékhely ne maradjon távolsági buszállomás nélkül, és ehhez kisebb mértékben Hargita Megye Tanácsa is hozzájárult.

 

Csíkszereda, 2011. január 31.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774