Mézes napokat szerveztek Székelyduvarhelyen

( Szavazat)32 megjelenítés
Második alkalommal szervezte meg az Örösi Egyesület és az Udvarhelyszéki Mézlovagrend az Udvarhelyszéki Mézés Napokat október 12–14. Között Székelyudvarhelyen. A háromnapos rendezvény alkalmával 14 Hargita megyei méhész kínálta portékáját, amely nemcsak többféle mézet jelent, hanem számos méz alapanyagú vagy méhészettel kapcsolatos terméket is.  
 A szervezők gondoskodtak színes, szórakoztató programokról is, amelyek főként gyerekeknek szántak. A résztvevőknek akadt válogatni valója a sokszínű termékkínálatból. A mézzel kapcsolatos verset mondó, dalt éneklő, vagy rajzot készítő gyerekeket egy-egy üveg mézzel jutalmazták a szervezők, akiknek a számítása szerint, a rossz idő ellenére is közel 500 gyerek és fiatal látogatta meg rendezvényüket.
Szombat reggel Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is meglátogatta a vásárt, ahol rövid eszmecserét folytatott a termelőkkel és mézlovagokkal, amely során ismételten hangsúlyozta, hogy a megyei önkormányzat kiemelt fontosságúnak tartja a helyi termelők támogatását, különös figyelmet fordítva az értékesítési csatornák többrétűségének kialakítását és fejlesztését. A szervezők és a megyei önkormányzat elnöke megállapodtak, hogy bár az idén, a szárazság miatt kevesebb a méz, tovább folytatják azt a közös népszerűsítési akciót, amelynek során óvodások, iskolások körében népszerűsítik a mézfogyasztás előnyeit. Borboly Csaba kihangsúlyozta: Hargita megye Tanácsa továbbra is támogatja a helyi méztermelők piacának bővítését célzó tevékenységeket, legyen szó helyi, de akár hazai és nemzetközi értékesítésről.
A II. Udvarhelyszéki Mézes Napokat Hargita Megye Tanácsa a vidékfejlesztési egyesületén keresztül támogatta.
 
Csíkszereda, 2012. október 14.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774