Méhésztalálkozót szerveztek a megyeházán

( Szavazat)25 megjelenítés
A Hargita Megyei Méhészegyesület szevezte meg február 18-án, szombaton a csíkszeredai megyeháza gyűléstermében a 2012-es méhésztalálkozót, amelyen szép számban jelentek meg az érintett szakemberek.
 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a találkozón tartott előadásában a Helyi és Hagyományos Termékek Havi Vására által kínált értékesítései lehetőség kihasználására ösztönözte a méhészeket, akiknek a munkáját nagyon fontosnak nevezte. A tanácselnök felelevenítette a három évvel ezelőtti eseményt, amikor a Székely termékeknek a magyarországi Cora áruházláncban való értékesítésekor az áruházlánc szakemberei ellenőriztették a Székelyföldről érkező mézeket, ugyanis azt gyanították, hogy azok antibiotikumokat tartalmaznak. Mint már akkor kiderült, nem volt, és nincs miért szégyenkezzenek a térség méhészei, jó minőségű mézet termelnek.
Borboly Csaba kiemelte, a megyei tanács a méhészekkel három éve kezdett együttműködni, azóta a megyei tanács intézményét is igyekeztek úgy átalakítani, hogy a méhészek tevékenységét is tudják segíteni. Így külön pályázati kiírás is létezik a méhészek számára.
A tanácselnök hangsúlyozta, kész élelmiszertermékeket kell előállítani, nemcsak nyersanyagot, hiszen sokkal nagyobb nyereség szerezhető így meg.
– Érdemes kihasználni a Székelyföld marketingerejét, és az élelmiszertermelést összekötni a turizmussal, melyek így egymást erősítő hatással bírnak – hangsúlyozta Borboly Csaba. – Segítenünk kell a kutatást, az oktatást és a szabályozási rendszer megfelelő kialakítását, a piac megteremtését – tette hozzá a tanácselnök.
A tanácselnök a kommunikáció fontosságát hangsúlyozta, elmondta, fontos az egészséges életmód és étkezés népszerűsítése, így a mézfogyasztásra való ösztönzés, ebben ajánlotta fel együttműködését a méhészeknek. Ugyanakkor a polgármesterekkel való megfelelő kapcsolat kialakítása érdekében meghívta a méhészek képviselőit a polgármestertalálkozókra, hogy helyi szinten is megtalálják a kihasználható lehetőségeket. Borboly Csaba a találkozón a méhészeket olyan szövetség létrehozására ösztönözte, amely a bukaresti döntéshozatalban is képviselni tudja érdekeiket.
Csíkszereda, 2012. február 19.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774