Megyei Gyermeknap Csíkszeredában

( Szavazat)270 megjelenítés
Játsszunk együtt! elnevezéssel szervezett többórás Megyei Gyermeknapot Hargita Megye Tanácsa a Székelyföldi Megyék Családprogramja keretében május 31-én, pénteken. A rendezvényt, melynek a csíkszeredai megyeháza adott helyet, 10 órakor nyitották meg, társszervezők a Hargita Megyei Művészeti Népiskola és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont voltak. Móka, játék és kacagás várta 10 és 14 óra között a gyerekeket, ígérte köszöntőjében Sipos Beáta, a rendezvény moderátora. 
 – A megyeháza amfiteátruma soha nem volt olyan szép, mint pénteken. A komoly hangvételű, olykor unalmas gyűlések helyett ez alkalommal a felnőttek helyét a kicsik vették át, és gyerekzsivaj töltötte meg a termet – fogalmazott megnyitóbeszédében Ferencz S. Alpár megyei tanácsos. A gyermeknapot több mint 50 éve megünnepelik, ismertette, amikor fokozottan a gyerekekre irányul minden figyelem. Hargita Megye Tanácsának nevében kellemes kikapcsolódást és hasznos szórakozást kívánt a gyerekeknek és kísérőiknek. Az intézmény nevében köszöntötte a jelenlevőket Zonda Erika is, a megyei tanács Programok és Alárendelt Intézmények Vezérigazgatóságának vezetője.
Ezt követően a gyerekek megtekinthették a Csíki Anyák Egyesülete előadásában Az elveszett labda című bábelőadást, majd zeneszótól volt hangos a gyűléstermek előtere, Ádám Katalin vezetésével ugyanis néptáncot jártak a kicsik.
Közben kézműves-foglalkozásokon lehetett részt venni a márványteremben, volt nemezelés, gyöngyfűzés, fafaragás és játékkészítés természetes anyagokból, de az egyéb szórakoztató programok sem maradtak el, az arcfestés, hangszeroktatás, a légvár vagy a mozgó játszótér nyújtotta élmények. A programok alatt vattacukorral és szörpös vízzel kínálták a gyerekeket.
Díjazták az óvodásoknak meghirdetett A kedvenc gyermeknapom és az alsó tagozatosoknak szóló Álomvakáció című rajzpályázatok nyerteseit. A beérkezett közel ezer rajzból a legszebb munkákat Székelyudvarhelyről Bak Edina, Egyed Kamilla-Boróka, Szász Zsanett, Gagyi Tímea, Kozma Krisztina, Nagy Zenkő, Csíkjenőfalváról Antal Ádám, Vízi Hanga, Gyimesközéplokról Berszán Dávid, Csíkszeredából Antal Katalin, Bartis Tímea, Hont Alex-Andrei, Tompos Tamara, Gergely Krisztina, Petraşcu Claudia-Nicoleta, Antal Dávid, Pál Eszter Ágota, Parajdról Barabás Tófalvi Iringó, Gyergyócsomafalváról Csíki Beatrix, Bartalis Balázs, Máréfalváról Simon Zoltán Attila, Taplocáról Gál Sarolta, Faragó Csenge, Hăineală-Szebeni Lenke, Gyergyószentmiklósról Madaras Tamás, Magyari-Saska Attila, Alsóboldogfalváról Gábor Botond, Ivóból Dénes Erika, Csíkbánkfalváról Visky Zsombor és Székelykeresztúrról Tódor Andrea küldték be. A díjakat Zonda Erika adta át.
13 óra után Mesehetes-koncerten szórakozhattak az ünnepeltek, ezzel zárult az idei rendezvény.
 
Csíkszereda, 2013. május 31.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774