„Megvalósítás, nem ígéret”

(0 Szavazat)97 megjelenítés

Burgonyacsomagoló gépet avattak Csíkkozmáson

Ünnepeltek január 17-én Csíkkozmáson: felavatták az alcsíki Burgocom Ciuc szövetkezet által beüzemelt burgonyacsomagoló gépsort. A szalagvágás előtt Bodó Dávid kozmási polgármester beszédében elmondta, hogy az alcsíki gazdák összefogása révén történt megvalósításhoz, azaz Hargita megye első értékesítési gazdaszövetkezetének megalakításához nehéz, hosszú út vezetett. Bodó szerint további erőfeszítésekre, fejlesztésekre van szükség. Kelemen Hunor művelődési miniszter az összefogás fontosságát hangsúlyozta, hiszen mint rámutatott, ez az üzem is annak eredménye. Szerinte az alcsíki szövetkezet jó példa a Székelyföld többi térségének is. A tárcavezető ugyanakkor méltatta a megyei önkormányzat segítségét is.

Az összefogás szükségességét emelte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. Mint mondta, az nemcsak a politikában, hanem a gazdasági szférában, illetve a mezőgazdaságban is létezhet.
„Nem arról beszélek, mit fogok tenni, hanem megvalósításról számolok be. Cselekedni kell, s íme az eredmény” – jelentette ki a megyei önkormányzat elnöke arra utalva, hogy Hargita Megye Tanácsa jelentős mértékben támogatta a Burgocom Ciuc szövetkezetet a pityókacsomagoló üzem beindításában.
Becze István megyei tanácsos reményét fejezte ki, hogy sikertörténet lesz az alcsíki szövetkezet vállalkozása, és elégedettséggel nyugtázta, hogy a megye más térségének tanácsosai is az ügy mellé álltak.
A kezdeményezést üdvözölte Korodi Attila képviselő és Gyerkó László szenátor, valamint Sógor Csaba európai parlamenti képviselő is, majd Bodó Dávid polgármester és Borboly Csaba megyeitanács-elnök elvágta a szalagot. Ezt követően beindították a gépsort, hogy a jelenlévők láthassák, hogyan kerül zsákba a csíki pityóka.
Csíkszereda, 2010. január 17.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774