Megújult a göröcsfalvi 205 éves kultúrotthon

( Szavazat)56 megjelenítés
 A megyei tanács segítségével felújított kultúrotthonát ünnepelte Göröcsfalva apraja-nagyja a hétvégén. Csíkrákos önkormányzata, a Csalogány Néptáncegyüttes és a Bogátalji Mozgalom Egyesület szervezésében december 12-én, szombaton délután adták át a felújított göröcsfalvi kultúrotthont. Császár Attilától, az anyaközség, Csíkrákos polgármesterétől az avatóünnepségen tudtuk meg, hogy a jelenleg felújított, korszerűsített kultúrotthon 1804-ben épült, és kezdetben iskola működött benne. Jelenlegi felújításához nagyrészt Hargita Megye Tanácsa járult hozzá, 180.000 lejt bocsájtva a helyi tanács rendelkezésére.
Ezt egészítette ki a Göröcsfalvi Kokojzavész Közbirtokosság, a helyi és megyei tanácsosok, és nem utolsó sorban a helyi lakosok hozzájárulása a munkálatok kivitelezéséhez. Az épület általános belső és külső feljavításán kívül feljavították az épület villanyhálózatát, belső fűtéshálózatát is, illetve belső víz- és szennyvízhálózatot alakítottak ki. Ugyanakkor a kultúrotthont kazánházzal, belső illemhelyekkel és egy kis internetszobával is kibővítették. „A felújított kultúrotthon az egyik bizonyítéka annak, hogy közösségünk egy életképes közösség, amely úgy anyagiakban, mint szellemiekben gyarapodni képes” – szögezte le Császár Attila polgármester az avatóünnepségen tartott beszédében.
A megyei tanács részéről Borboly Csaba tanácselnök, Becze István és Szentes Antal tanácsos volt jelen az ünnepségen. Borboly Csaba a polgármester gondolatait folytatva kiemelte, hogy a helyi közösség erejének, akaratának és hozzáállásának eredménye a kultúrotthon sikeres felújítása. A tanácselnök tavaly októberben, az idősek napján ígérte meg a helyieknek a kultúrotthon felújításához való hozzájárulást. Örömét fejezte ki, hogy alig egy év elteltével már a kívül-belül felújított, korszerűsített épület avatóján ünnepelhetnek együtt a helyi közösséggel.
T. Búzás Árpád helyi plébános megáldotta és megszentelte a templom szomszédságában levő épületet, majd az avató a 10 éves Csalogány Néptáncegyüttes születésnapjának ünneplésével és a 10 év Csalogány elnevezésű fotókiállítás megnyitásával folytatódott. Vasárnap, 13-án táncházzal, a Székely Góbék előadásával és gálaműsorral ünnepelte a helyi közösség a felújított kultúrotthont.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774