Megszépítik a hagyományos termékek vásárát

( Szavazat)29 megjelenítés
Marketing- és arculati képzést szervezett termelőknek február 28-án, csütörtökön a csíkszeredai megyeházán a Hargita Megyei Agrárkamara, Hargita Megye Tanácsának alintézménye. Ennek során a reklám és a marketing fontosságáról tartott előadást Szőcs Attila, a Sapientia EMTE adjunktusa, az újonnan alakult Hagyományos Termékek Értékesítési Szövetkezetét ismertette Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója, az egységes arculati elemeket mutatta be Ciuche Andrea, Hargita Megye Tanácsának munkatársa, valamint a havi vásár rendszabályát olvasta fel Ábrahám Emma, az agrárkamara vezetője. 
 Kellemesebbé, kifejezőbbé tennék a Hagyományos Termékek Havi Vásárának arculatát, ismertette Márton István. Ennek szorgalmazása érdekében a jellegzetes, székely motívumokat tartalmazó vásári bútorzat elkészítését 49 százalékban támogatja a vidékfejlesztési egyesület. A Hagyományos Termékek Értékesítési Szövetkezete felvásárolja és továbbadja azokat a termékeket, amelyekre igény van – bekérik például az igényelt áruk listáját a gyermekjogvédelemhez tartozó egységektől –, ezzel is segítve a helyi előállítókat. Megnyílik a hagyományos termékek első boltja a csíkszeredai Petőfi utcában, ahol elsősorban élelmiszereket és kézzel készített konyhai eszközöket árusítanak majd. Itt azokat a portékákat kínálhatják, amelyek rendelkeznek a Székely termék márkanévvel, vagy a termelő garantálja, hogy egy fél éven belül megszerzi azt.
Nagyon fontos a márkanév, amelynek mindig ugyanabban a formában való használata idővel beépül a köztudatba, ezt szolgálja a népszerűsítés minden formája. Érdemes kialakítani egy egyedi azonosítót, hogy a vásárlónak legyen, amihez kötnie a terméket. Jogi védelmet a védjegy biztosít, de nem kötelező a beszerzése, magyarázta Szőcs Attila. Továbbá ismertette azokat a viszonylag alacsony költségű eszközöket, amelyekkel eredményes reklámok készíthetők. Ilyen az úgynevezett ambient reklám, amely egy bizonyos környezetben kap értelmet. Ezt azért ajánlotta a szakember, mivel egy adott terméket megjelenítve készül, így azt más nem tudja használni. Ugyanígy fontos egy olyan névjegykártya, amely szintén releváns üzenetet tartalmaz. Szőcs Attila felhívta a figyelmet a Facebook közösségi portál adta lehetőségekre, amelyhez gyakorlatilag ingyen hozzá lehet férni.
A Székely termék márkanév adott a helyi termelőknek, és elkészült a teljes arculata. A csomagolóanyagokon fel van tüntetve a logó kétnyelvű – román és magyar – felirattal. A www.szekelytermek.ro weboldal folyamatosan frissül a termelők számára hasznos információkkal. A Hargita Megyei Agrárkamara egységes címkéket is készített közös arculattal és kétnyelvű felirattal ellátva. A cél, hogy minden árus használja ezeket az eszközöket, az egységes arculat közös erőt biztosít – fejtette ki Ciuche Andrea.
Ábrahám Emma elmondta: számítanak további ellenőrzésekre a fogyasztóvédelmi hivatal részéről, de megtesznek mindent annak érdekében, hogy megvédjék a vásárt, ezért kérnek minden termelőt, hogy tartsa be a szabályokat, ellenkező esetben veszélyezteti a vásárt. Várják a javaslatokat, illetve minden segítséget megkapnak az árusok Hargita Megye Tanácsától és az agrárkamarától. Ábrahám Emma ismételten felolvasta a vásár rendszabályzatát, amelynek tudomásulvételét minden jelen levő termelő aláírásával igazolta. A kérésre kiállított címkéket is átadták az igénylőknek. Mint ismeretes, a legutóbbi Hagyományos Termékek Havi Vásárán ellenőrzést tartott a fogyasztóvédelmi hivatal, és az ellenőrök kifogásolták a címkék vagy azok kétnyelvű feliratának hiányát, a műanyag palackok újrafelhasználását, valamint hogy az árusok nem használnak bevizsgált mérlegeket.
 
Csíkszereda, 2013. február 28.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774