Megoldást találtak a balánbányai fűtésgondra

( Szavazat)25 megjelenítés
 Konszenzus született a Hargita Megye Prefektusi Hivatalban tartott szerdai egyeztetésen, amelyet a balánbányai fűtésgond ügyében szerveztek. A megbeszélésen részt vett Ladányi László Zsolt prefektus, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő, Mihai Mereş, Balánbánya polgármestere, Nistor Imre alpolgármester, valamint Kele János, a Hargita Gáz Rt. vezérigazgatója.
 
– Bebizonyosodott, hogy párbeszéddel helyben meg lehet oldani a problémákat – jelentette ki Borboly Csaba, örömét fejezve ki a gyors eredmény miatt. Mint elmondta, a helyi tanács kifizetetlen számláinak összege büntetőkamattal együtt több mint 400 ezer lej, amit ki kell fizetni a gázszolgáltatónak. Az 1-es iskola számára a megyei tanács a tartalékalapjából 41 ezer lejt, míg az 1-es óvoda számára 40 427 lejt fizet ki, a 2-es óvoda 37 106 lejes tartozását pedig a Kelemen Hunor képviselő kilobbizott kormánypénzből egyenlítik ki, az összeget hamarosan átutalják Balánbánya tanácsának. Továbbá a megyei tanács kérésére végzett pénzügyi vizsgálat nyomán a város költségvetésében talált, felhasználatlan 128 ezer lej vagy a Liviu Rebreanu Iskolaközpont, vagy a Geo Bogza Általános Iskola fűtésszámlájának kiegyenlítésére fordítható, erről a helyiek döntenek. Ugyanakkor még 90 ezer lejnyi tartozásra kell fedezetet találni, tette hozzá a megyei tanács elnöke.
 
Borboly Csaba azt is közölte, hogy a szolgáltató, a Hargita Gáz Rt. lemond a 73 500 lejnyi büntetőkamat nagy részéről, így abból csak 25 ezer lejt kell kiegyenlíteni. Hétfőtől tehát a négyből három intézményben lesz fűtés a héten a szakemberek a rendszer beindításának előkészítésével foglalkoznak; óra-összevonással a negyedik tanintézet problémája is megoldódik ideiglenesen. Abban is megegyeztek, hogy a szolgáltató díjmentesen felmérést készít a balánbányai fűtésrendszer hatékonyságáról, költségeiről, és ha nem lesznek elegendőek az eddig folyósított összegek, akkor jövő év elején a megyei tanács még pénzt különít el ezekre a számlákra. Továbbá Nistor Imre alpolgármesterrel, aki a PD-L-t képviseli a helyi tanácsban, egyetértettek abban, hogy a mai döntést támogatja a testületben az RMDSZ-es tanácsosokkal együtt.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774