Megnyílt az Őszi Vásár Székelyudvarhelyen

(0 Szavazat)33 megjelenítés

Csütörtökön délelőtt megnyitotta kapuit Székelyudvarhelyen a XXI. Őszi Vásár. A helyi polgármesteri hivatal és a megyei tanács támogatásával megvalósuló rendezvénysorozat megnyitóján köszöntötte a résztvevőket László János, a rendezvénysorozat házigazdája, Lenner Áron Márk, a magyarországi Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára, Bunta Levente, a város polgármestere, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A megyei elöljáró gratulált a szervezőknek a sikeres rendezvényért, amely évről évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, és a legrangosabb kereskedelmi kiállítás a megyében.

– Antal István képviselő úrral együtt az elmúlt időszakban ellátogattunk több udvarhelyszéki sikeres vállalkozáshoz, és meggyőződhettünk arról, hogy a megye nyugati része húzóerő az ipar terén. Bízom benne, hogy az itt kiállító vállalkozók segítséget fognak kapni a most létesítendő udvarhelyi inkubátorháztól, amelynek létrehozása illeszkedik a Hargita Megye Tanácsa által kidolgozott gazdaságfejlesztési stratégiába, a Biztos jövő programba – jelentette ki Borboly Csaba arra kérve a vállalkozókat, hogy a kormány decentralizációs tervét véleményezzék, és jöjjenek javaslatokkal, hogyan lehet vállalkozóbaráttá tenni a minisztériumtól a helyi és megyei önkormányzatokhoz áthelyezett intézményeket. Hozzátette: szeretné, ha a megyei tanács több hatáskört kapna gazdaságfejlesztés terén.
A délután a polgármesteri hivatalban kezdődő gazdasági konferencián és üzletember-találkozón a megyei tanács részéről Incze Csongor tanácsos szólalt fel. Azt mondta, ha gazdaságfejlesztésről beszélünk, akkor önkormányzatiságról beszélünk, mert a gazdaságfejlesztésnek mint folyamatnak az elsőrendű célja a közösségi gyarapodás feltételeinek megteremtése. Beszélt a megyei Biztos jövő programról, amely a helyi erőforrások kihasználására alapozva, a helyi szereplők összefogásával és a helyi érdekek összehangolásával, elsősorban a lokális piac igényeit tartva szem előtt, a közösségek életminőségének javítását célozza.
– A program célja és tartalma mögött azon meggyőződésre épülő alapvetés áll, miszerint számottevően több erőforrás van birtokunkban, mint amennyit abból a gazdaság működése során jelenleg hasznosítunk. Ezeknek az erőforrásoknak jelentős része azonban nem a fizikai környezetben található, hanem hordozói a helyi közösségek és maga a székely ember. A program ezért egy olyan közösségközpontú, ökoszociális gazdaság képét vetíti előre, amelyben a helyi tudás és a helyi társadalom közösségvállalása válik az egyik legfontosabb termelési tényezővé – jelentette ki Incze Csongor.
Az október 3–6. közti XXI. Őszi Vásár során meglátogatható a XXI. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítás és Vásár a sportcsarnokban, a X. Borfesztivál a városi minifocipályán, valamint a IV. Székely Termékek Fesztiválja a városi parkban, és ekkor ünnepli a Príma Rádió a 16. születésnapját. Délutánonként szabadtéri előadásokon, néptáncegyüttesek műsorain, könnyűzenei előadók koncertjein szórakozhatnak a látogatók. Színes programkínálattal, több mint 150 kiállítóval – köztük húsz olyan céggel, amely először állít ki a hagyományos rendezvényen – várják az udvarhelyszékieket és az idelátogató érdeklődőket a Varga Mihály magyarországi nemzetgazdasági miniszter fővédnöksége alatt megszervezett rendezvénysorozatra.

Székelyudvarhely, 2013. október 3.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774