Megnyílt a Székely Termékek Fesztiválja a székelyudvarhelyi Őszi Vásáron

( Szavazat)35 megjelenítés
A székelyudvarhelyi XIX. Őszi Vásár rendezvénysorozat keretében, Hargita Megye Tanácsa szervezésében szeptember 30-án megnyílt a II. Székely Termékek Fesztiválja. A helyi minifocipályán harminc sátorban árusítanak székely terméket a hétvégén.
 
– A multinacionális cégekkel a versenyt csak úgy tudjuk felvenni, ha összefogunk, és a feldolgozói, értékesítési szövetkezeteket létesítünk. Ehhez sok termékre van szükség – mondta a pénteki megnyitón Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke. – El kell érnünk azt, hogy a boltokban egy külföldi termék mellett ugyanabból lássunk a polcon három székely terméket is.
A tanácselnök arra biztatta hallgatóságát, hogy amikor vásárolnak, a címkén az összetevők és a szavatossági dátum mellett azt is nézzék meg, hol készült az adott áru, vagy hogy szerepel-e rajta a Székely termék logó vagy más székely védjegy, és ha igen, azt vásárolják meg.
– A hagyományos termékek vására – lassan, de biztosan – egész Székelyföldön a mindennapjaink részévé fog válni, és nem kuriózum lesz, hanem a mindennapi szokásaink része, hogy azt vesszük meg, ami a szomszédban terem, mert az sokkal olcsóbb, sokkal ízletesebb. Ezáltal munkahelyeket is teremtünk – fejtette ki Borboly Csaba.
A megyei elöljáró azt szeretné, hogy ne csak minden harmadik hétvégén, Csíkszeredában legyen Hagyományos Székely Termékek Havi Vására, hanem minden hétvégén, minden székelyföldi városban. Mint mondta, Hargita Megye Tanácsa az engedélyeztetési folyamatban segítheti a termelőket, így reményei szerint egyre többen kapnak kedvet a termeléshez. Borboly Csaba hozzátette, hogy székelytermék-boltot szeretnének létrehozni, mert úgy látják, ehhez van elegendő termék, széles kínálatot tudnának biztosítani a vevőknek.
A Prima Press Kft. szervezésében, valamint Hargita Megye Tanácsa és a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal főtámogatásával zajló Őszi Vásáron, a Székely Termékek Fesztiválján kívül, Hargita Megye Tanácsa egy 12 négyzetméteres turisztikai standon is képviselteti magát a Sóvidéki Vendégfogadók Egyesületével együtt.
 
Csíkszereda, 2011. szeptember 30.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774