Megnyílt a III. Székely Termékek Fesztiválja

( Szavazat)35 megjelenítés
Egész hétvégén látogatható Székelyudvarhelyen a XX. Őszi Vásár keretében megszervezett III. Székely Termékek Fesztiválja. 
 A Székely Termékek Fesztiváljának pénteki hivatalos megnyitóján Orosz-Pál Levente, az Őszi Vásár főszervezője örömét fejezte ki, hogy a rendezvénysorozat keretében immár harmadik esztendeje lehetőséget tudnak biztosítani a székelyföldi helyi termékek népszerűsítésének, és reményét fejetve ki, hogy ebben az évben is nagyon sokan fogják megtekinteni a színes termékskálát, és élni fognak a vásárlás lehetőségével is. A főszervező ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Hargita Megye Tanácsának kezdeményezése és támogatása nélkül, amely több éve felkarolta az Őszi Vásárt, nem teljesedett volna ki e rangos esemény.
A III. Székely Termékek Fesztiváljának megnyitóján a társszervező Hargita Megye Tanácsát képviselő Birtalan József alelnök köszöntőbeszédében elmondta, hogy a fesztivált azért tartják nagyon fontosnak, mert egyrészt bemutatkozási és népszerűsítési lehetőséget biztosít a termelőknek, másrészt a nagyközönség számára is lényegesek a mostanihoz hasonló alkalmak, amikor egy helyen több helyi terméket is megszemlélhetnek, megkóstolhatnak vagy megvásárolhatnak.
– A helyi termékek generációk közötti hidat képeznek, mert általuk az unokák is közelebb kerülnek a nagymamák kamrájának, konyhájának ízvilágához – fejtette ki a megyei tanács alelnöke, aki szerint a 2009 februárja után eltelt időszak, amikor Hargita Megye Tanácsa levédte a Székely termék védjegyet, igazolta ez irányú igyekezetüket, illetve a munkálkodás szükségszerűségét és létjogosultságát.
Birtalan József még kitért arra is, hogy a megyei önkormányzat kidolgozás alatt álló, Építsünk biztos jövőt! című megyei gazdaságfejlesztési programja kiemelten foglalkozik a helyi termékekkel, amelyek a térség fejlesztésének egyik stratégiai pillérét képezik.
 
Csíkszereda, 2012. október 5.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774