Megnyílt a 19. Csíkexpo Nemzetközi Kiállítás és Vásár

( Szavazat)54 megjelenítés
Tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a hagyományos Csíkexpót, a fogyasztási cikkek nemzetközi vásárát, amely Székelyföld egyik legjelentősebb kiállítása. A megnyitót június 2-án tartották a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, a rendezvény vasárnapig tart, és naponta 10–19 óra között várják a látogatókat.
 
Az expó történetében először, idén a kiállításnak fővédnöke is van, Magyarország Külügyminisztériuma. Németh Zsolt külügyi államtitkár ünnepi üzenetét Zsigmond Barna csíkszeredai főkonzul tolmácsolta. Az expó helyi támogatói Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa.
– Büszkeséggel tölt el, hogy a kiállítók 60-65 százaléka visszajáró, ami azt jelenti, megéri részt venni a kiállításon – jelentette ki megnyitóbeszédében Csipor Attila, a szervező Expo-Har Kft. igazgatója.
Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal részéről Antal Attila alpolgármester mondott beszédet, kihangsúlyozva, az ilyen rendezvények is bizonyítják, hogy nem áll meg az élet Székelyföldön.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt mondta, nagyon örvend, hogy a megyei tanács jelentősebb részt tudott vállalni a szervezésben. Az elöljáró a saját értékek megőrzésének fontosságát hangsúlyozta, és azt mondta, ezeket az értékeket Európában is felmutathatjuk a június elsején Brüsszelben megnyílt Székelyföldi Képviseleti Iroda által, amelynek az is a szerepe, hogy több európai uniós forrást vonzzanak Székelyföldre.
– Van belső piac, fejlődés, termelés Székelyföldön. Akármilyen székely városba kerül sor ilyen jellegű kiállításra, az mind a vállalkozókat erősíti, értékeik eladását segíti elő. Az idei expó kiemelt témája a zöldenergia, első alkalommal teremtettünk lehetőséget a megyei tanácshoz tartozó Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat számára, hogy külön standdal részt vegyen – mondta el a tanácselnök.
Idén ötvennyolc egyéni bérlő van jelen (ők különálló standdal rendelkeznek), negyven kiállító pedig négy nagyobb méretű, közös standon osztozott. A kiállító cégek többsége az ország különböző megyéiből, Bihar, Kolozs, Brassó, Szatmár, Bákó, Maros, Kovászna és Hargita megyéből érkezett. Kertészeti termékeket, kerti bútorokat, ruházati és műszaki cikkeket állítottak ki, de biztosítótársaságok is helyet kaptak az összesen 7000 négyzetméteres kiállítófelületen. Ebben az évben először a jégpálya körüli zöldövezetet is kibérelhették a polgármesteri hivataltól.
A megyei tanács 45 négyzetméteres standdal, turisztikai népszerűsítő kiadványokkal vesz részt a Csíkexpón. A standon Hargita Megye Tanácsa mellett képviselteti magát a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, a Székelyudvarhelyi Tourinfo Iroda, a Gyimesvölgyi Vendéglátók Turisztikai Egyesülete, a Borszéki Vendégvárók Szövetsége és a Hotel Salvator. A Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat a Wide the SEE by Succ Mod – A geotermális és napenergia hasznosításának kiterjesztése sikeres modellek bemutatása által című South East Europe program keretében vesz részt a kiállításon, ahol 42 négyzetméteren megtekinthetők lesznek különböző alternatív energiaforrásokat hasznosító cégek termékei. Mindez a projektben elindított információs napok része. Az érdeklődők tájékozódhatnak a közszolgálat munkatársaitól, a kiállító vállalkozóktól a közelmúltban elindított zöldház-programmal kapcsolatosan, valamint az alternatív energiás rendszerek működéséről, beszerzési és hasznosítási lehetőségeiről. Társkiállítók: REVOSOLAR/Fotolab – napenergia (Gyergyószentmiklós), Oxo Kft. – biomassza (Csíkszereda), Activ Invest SRL – napenergia (Csíkszentkirály), Aqua Energia – vízenergia (Csíkmadaras), As Solar – napenergia (Székelyudvarhely).
Csíkszereda, 2011. június 2.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774