Megjelent a Székely könyvtár újabb öt kötete

( Szavazat)27 megjelenítés
A kedden délután ünnepélyesen átadott Kájoni János Megyei Könyvtár új székhelyén mutatták be december 19-én, szerdán délután a száz kötetesre tervezett Székely könyvtár újabb öt kötetét. 
 Házigazdaként Kopacz Katalin könyvtárigazgató köszöntötte a Hargita Kiadóhivatal szerkesztőit, a nagy számú érdeklődőt és az est díszvendégét Farkas Árpád költő személyében.
„A Székely könyvtár újabb öt kötetének bemutatója különös öröm mindannyiunk számára, köszönet illeti a szerkesztőket, korrektorokat és mindazokat, akik hozzájárultak az újabb kötetek kiadásához. Általa fel tudjuk mutatni értékeinket, amelyekre büszkék vagyunk” – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki arra biztatta a Hargita Kiadót, hogy folytassa a megkezdett munkát.
Lövétei Lázár László, a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztője a sorozat indulásáról számolt be: „Három évvel ezelőtt Ferenczes Istvánnak jutott eszébe, hogy milyen jó volna a székely-magyar kultúra alapműveit összegyűjteni egy sorozatban. Ezt a kezdeményezést karolta fel a megyei tanács, valamint Kurkó Árpád, a Hargita Gyöngye Rt. tulajdonosa.” A főszerkesztő örömének adott hangot, hogy immár a sorozat is elnyerte a Székely termék védjegyet, mint szellemi termék.
Fekete Vince Farkas Árpád válogatott versei kötetének szerkesztője méltatta a sepsiszentgyörgyi költőt. Az est díszvendége kis ízelítőt nyújtott a kötetben fellelhető versekből. Elmondta: verseit azért nem datálta, mert aktualitásukat ma is vállalja, minden sorát időszerűnek érzi.
 
A Székely könyvtár sorozat most megjelent kötetei: Apor Péter: Metamorphosis Transylvaniae, Benedek Elek: Székely népmesék, Tamási Áron: Ábel az országban, Zsögödi Nagy Imre: Följegyzések, Farkas Árpád: Válogatott versek
A kötetek ára egyenként 35 lej, azoknak, akik előfizetnek kedvezményesen 25 lej.
 
Csíkszereda, 2012. december 19.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774