Megjelent a Székely könyvtár első öt kötete

( Szavazat)51 megjelenítés
A III. Székelyföld Napok keretében a csíkszeredai Székelyföld Galériában mutatták be a Székely könyvtár-sorozat első öt kötetét május 25-én, pénteken. A bemutatón részt vett Borboly Csaba megyeitanács-elnök is. 
 Az egybegyűlteket Lövétei Lázár László, a Hargita Kiadó főszerkesztője köszöntötte és örömét fejezte ki, hogy elérkeztek ehhez a nagy lépéshez, hogy elindulhatott a sorozat. „A tervezett száz kötet jó alkalom lesz arra, hogy felmérjem, ki is vagyok én. A székely termékek mellett van nekünk szellemi termékünk is, amelyre ugyanúgy oda kell figyelnünk és értékesítenünk kell” – mondta az est házigazdája.
Ferenczes István, a Székelyföld kulturális folyóirat volt főszerkesztője és egyben az ötletgazda elmondta: „Vannak örökérvényű dolgaink, ezek a szellemi termékeink, kezdve a népdalokkal, balladákkal, el egészen a mai kortárs írókig. Ezekből válogatva célunk, hogy szép és értékes könyveket tegyünk le az asztalra, valamint hogy minden székely család házában ott legyenek ezek a művek. Olyan szellemi útravaló és örökség adódik tovább ezekben a könyvekben, hogy a nálunk nagyobb és gazdagabb népek is megirigyelhetik.”
Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Petres Sándor szerint a megyei önkormányzat nagyon szerencsés helyzetben van. A befektetés, amit a Székely könyvtár megvalósulására ráfordítottunk, megtérült, hiszen egy óriási sikertörténet vette kezdetét, és ezért a megyei tanácsot nagyon sok dicsérő szóval illetik – nyilatkozta az alelnök.
A következő öt kötet a novemberi könyvvásárra fog megjelenni.
A Székely könyvtár Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Kiadóhivatal közös könyvkiadási projektje, melyet a Hargita Gyöngye Rt. támogat és hároméves periódus alatt 100 kötet kiadását tervezik. A projekt célja a székely öntudat növelése, a célközönség kulturális művelése, Székelyföld régió értékeinek népszerűsítése, valamint olyan, a székelység múltjával és jelenével foglalkozó kötetek kiadása, amelyek nemcsak a székely-magyar öntudat megerősödését segítik elő, hanem egyúttal élvezetes olvasmányul is szolgálnak.
 
Csíkszereda, 2012. május 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774