Megjelent a Mesés Székelyföld második kötete

( Szavazat)36 megjelenítés
Bemutatták a Mesés Székelyföld második kötetét december 16-án a csíkszeredai megyeháza galériájában. A Sarány István által írt meséket és Péter Alpár grafikáit tartalmazó kiadvány ezúttal Felcsík és Gyergyó látnivalóit foglalja össze a legkisebbek számára. A Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megbízásából készült kötet bemutatójára érkező gyerekeket rajzlapok és színes ceruzák várták, valamint az első kötet bemutatóján készített rajzaik köszöntek vissza rájuk a csarnok oszlopairól.
 
 
– Az ötkötetesre tervezett mű bemutatóin készült rajzokból a sorozat utolsó darabjának ismertetőjén szeretnénk kiállítást rendezni – mondta Gáspár Izabella, a könyv szerkesztője.
 
– Nekem is három gyermekem van, és sokat utaztunk. Ha olyan helyen álltunk meg, amelynek ismertem a történetét, mindig elmondtam azt a gyermekeimnek. Ezért a könyvben is szerepelnek olyan kérdések, amelyeket ők tettek fel utazásaink során – vallott a könyv megszületésének körülményeiről Sarány István. Péter Alpár sepsiszentgyörgyi grafikusművész, a könyv illusztrátora azt mondta, hogy a rajzok elkészítése számára játék volt, „több hónapos komoly játék, amely alatt jobban megismertem és megszerettem Hargita megyét”.
 
Borboly Csaba, a könyv ötletgazdája kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy Székelyföld minden lakója ismerje meg az egyes helyekhez kapcsolódó mondákat, legendákat, és legyen büszke arra a helyre, ahol él.
 
– Amikor elkezdtük a székelység történetéről szóló tankönyv elkészítését, akkor fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy a legkisebbekről sem szabad megfeledkeznünk. Úgy tervezzük, hogy a sorozat következő részei Udvarhelyszékkel, Háromszékkel, Marosszékkel és Aranyosszékkel ismertetik meg a legkisebbeket – zárta szavait a tanácselnök.
 
 
 
Csíkszereda, 2011.december 16.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774