Megduplázódott a székely termékek forgalma

( Szavazat)28 megjelenítés
A romániai Cora képviselői is részt vettek a csíkszeredai bemutatón
 
Harmadik alkalommal szervezett termékmustrát Hargita Megye Tanácsa a Cora üzletlánc magyarországi képviselői számára. A csíkszeredai megyeházán március 2-án tartott bemutatón a romániai Cora is képviseltette magát.
 
 
Megduplázódott tavaly a székely termékek forgalma a magyarországi Cora üzletláncban, így a Magyar Hipermarket Kft. idén is folytatni szeretné a két éve egyre nagyobb sikerrel megszervezett Székely Hetek című rendezvényét. Tavalyhoz hasonlóan idén is Székelyföld egész területéről jelentkeztek termelők, akik a a Cora áruházak polcain szeretnék áruikat értékesíteni: Hargita megyéből 31, Kovászna megyéből 3, míg Maros megyéből 4. A magyarországi sikeren felbuzdulva idén a romániai üzletlánc is képviseltette magát a termékbemutatón, Florentina Kanak frissáru-beszerző, Liana Ciolcan tartósélelmiszer-beszerző és Anda Sandu háztartásitermék-beszerző látogatott Csíkszeredába, hogy megtekintse és kiválogassa a kiállított termékeket. Mint elhangzott, új piac nyílhat a székely termékek előtt, hiszen így az exportengedéllyel nem rendelkező vállalkozók áruinak is van esélyük a hipermarketekbe bekerülni, a magyarországi Cora helyett a romániaiba. Ennek fontosságát hangsúlyozta a megyeháza márványtermében megrendezett eseményen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki elmondta, mától komoly lehetőség nyílik a romániai piacon is a székely termékek értékesítésére. A bukaresti IndAgra vásáron pozitív tapasztalatokat szereztek, ezért sikerre számítanak belföldön is, fejezte ki reményét a tanácselnök. Borboly megköszönte a magyarországi Cora üzletlánc képviselőinek, amiért a székely termékek első és legjelentősebb külföldi partnereként hittek ezekben az árucikkekben, és évek óta komoly értékesítési felületet biztosítanak számukra.
– Ha egy erős üzletlánc áll a termékeink mögött, annak az egész térség lesz a nyertese. Szeretnénk minél több helyre eljuttatni a székely termékeket, hogy a most kimaradó vállalkozók is piachoz juthassanak. Ezért szervezünk hagyományos havi vásárokat Csíkszeredában, hamarosan Székelyudvarhelyen is, és székely termékeket árusító bolthálózat létrehozását is támogatjuk – nyilatkozta Borboly Csaba, aki felhívta a figyelmet az áruk minőségének fontosságára, hiszen amint a Cora képviselői elmondták, folyamatosan ellenőrzik az üzletekben árusított élelmiszereket, és eddig semmilyen rendellenességet nem találtak. Éppen ezért nagyon oda kell figyelni, hogy kifogástalan árucikkek kerüljenek a polcokra, hiszen egyetlen nem megfelelő termék is rossz fényt vetne az egész népszerűsítő akcióra, jelentette ki az elöljáró.
A rendezvényen részt vevő Christian Beck, a Cora magyarországi marketingigazgatója nagyon sikeresnek nevezte a székely termékek értékesítését. Mint elmondta, az előző évhez képest megduplázódott az éves forgalom, és túllépte a 100 millió forintot. Az igazgató szerint tavaly nagy meglepetés volt számukra a nem élelmiszer jellegű termékek iránti kereslet, és arra biztatta a jelen lévő vállalkozókat, hogy minél szélesebb kínálattal jelentkezzenek, hiszen áruiknak van jövője a magyarországi piacokon.
Az elmúlt években a Székely Hetek rendezvényt követően az ott szereplő termékek közül több is egész évben jelen volt a magyarországi Cora polcain. A mostani mustra nyomán kiválasztott termékeket a májusra tervezett Székely Heteken mutatják be, majd az ott megmutatkozó kereslet alapján köt a Cora hosszabb időtartamra szóló szerződést.
 
Csíkszereda, 2012. március 2.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774