Megbeszéléssorozat a helyi értékek megismeréséért és népszerűsítéséért

( Szavazat)45 megjelenítés
A helyi értékek megismerése és népszerűsítése témában szervez megbeszéléssorozatot Homoródfürdőn június 27–29. között a Hargita Megyéért Egyesület Hargita Megye Tanácsának társszervezésével és az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával. Megteremtve a lehetőségét a termékeny gondolatok felszínre kerülésének, a szervezők célja egy társadalmi párbeszéd kialakítása a helyi értékekről szakemberek, helyi lakosok és szervezetek bevonásával. 
 Június 27-én, szerdán 17 órai kezdettel a homoródfürdői Lobogó Panzió hátsó épületében Helyi értékek, természeti erőforrásaink témában tartanak megbeszélést a Hargita megyei hegyimentők részvételével.
Június 28-án, csütörtökön 10 órai kezdettel szintén a Lobogó Panzió hátsó épületében a Helyi értékek, helyi termékek témában egyeztetnek a Székely Konyha Egyesület és a Székely Sajtkészítők Kézműves Egyesületének tagjai, valamint a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Agrárkamara által havonta megszervezett Hagyományos és Helyi Termékek Havi Vásárán részt vevő termelők. A 15 óráig tartó program keretében a meghívott szakemberek az élelmiszerkészítés témában segítik az érdeklődőket, így Bíró Veronika, a csíkszeredai Herba Millefolium gyógynövénybolt részéről, a gyógynövények feldolgozásáról és hasznosításáról tart előadást, Zágoni Elemér természetgyógyász a fekete ribizli termesztésének, felhasználásának és feldolgozásának rejtelmeibe avatja be a részvevőket, valamint Homonnai Albert Márton csinódi sajttermelő a hagyományos sajtkészítés fortélyait ismerteti.
Június 29-én, pénteken 11 órától a Lobogó Panzió Teaházában a Homoródfürdő környéki települések lakóinak bevonásával a Helyi értékek gazdasági vonatkozása témában tartanak egyeztetést. Előadást tart Gászpor István, Hargita Megye Tanácsa elemző csoportjának tagja.
A szervezők a programokon szívesen látják a sajtó képviselőit.
 
Csíkszereda, 2012 június 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774