Megbeszélés Auvergene régió küldöttségével

( Szavazat)30 megjelenítés

A franciaországi Auvergne Régió Tanácsának küldöttsége látogatott Hargita megyébe, ahol március 28-án tanácskozást folytatott a Tanfelügyelőség és a Hargita Megyei Tanács képviselőivel.

 

Az Anne-Laure Stanislas, projektmenedzser vezette küldöttséget Petres Sándor, alelnök fogadta, a tanácskozáson jelen voltak a Fejlesztési igazgatóság és a Menedzsment igazgatóság képviselői.

A vendégek terepfelmérés, ismerkedés céljából látogattak Hargita megyébe, hogy partnerségeket alakítsanak ki uniós projektjeik kivitelezéséhez, a mobilitás népszerűsítéséhez.

Ismertették eddigi sikeres uniós projektjeiket, a mobilitás koordinálásában vállalt szerepüket, és az általuk kiépített együttműködési hálózatot.

Auvergne Régió Tanácsának munkatársai együttműködnek felsőoktatási intézményekkel is a projektek keretében, elsődleges céljuk a képzés biztosítása, tudásátadás annak érdekében, hogy a programjukban résztvevő személyek menedzselni tudják az uniós projekteket, melyek a mobilitást teszik lehetővé európai szinten.

Hargita Megye Tanácsának projektjei elsősorban gazdasági fejlesztésre irányulnak, de voltak sikeres projektek a tudásátadás, élethosszig tartó tanulás területén, is mint: Fontes, New-Agri és Aquanet, valamint eredményes a mobilitásra irányuló Eurodyssée program is, amely fiatalok tapasztalatcseréjét teszi lehetővé az európai partnerrégiókban.

Elhangzott, hogy projektek kivitelezése és forrásbevonás terénHargita megye vezető helyet foglal el Romániában, de továbbra is nyitott az együttműködési lehetőségek megvizsgálására és projektpartnerség kialakítására.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774