Megalakult a Kelemen–Görgény Fejlesztési Társulás

( Szavazat)95 megjelenítés
A Maroshévízi Polgármesteri Hivatal székhelyén írták alá május 22-én a Kelemen–Görgény Fejlesztési Társulás alapító okiratát. Az eseményen jelen volt Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Petres Sándor, az északi térség településeinek polgármesterei, valamint Hargita megye prefektusa, Andrei Jean-Adrian.  
 A prefektus kiemelte az esemény jelentőségét az északi térségben élők számára, míg az alelnök a megyei tanácsnak a közösségek támogatásában betöltött fontos szerepéről beszélt, ugyanakkor gratulált mindazoknak, akiknek részük volt a fejlesztési társulás létrehozásában. – Együtt indulunk el ezen az úton, bízom benne, hogy ez gyümölcsöző partnerségi kapcsolatot jelent a jövőben – tette hozzá az alelnök.
Hargita Megye Tanácsának fontos célkitűzése az északi régió fejlesztése. Az intézmény az egyik alapítója a Kelemen–Görgény Fejlesztési Társulásnak, amelyhez a következő települések tartoznak: Maroshévíz, Borszék, Bélbor, Gyergyóholló, Galócás, Salamás, Várhegy és Tölgyes.
A fejlesztési társulás a falusi és városi közösség tartós fejlesztését tűzte ki céljául a szolidaritás és esélyegyenlőség mentén. Támogatja a regionális fejlesztést célzó tervekre való felkészülést, és azok kivitelezését minden ágazatban. Az első ösztönzőleg ható szavakat a eseményen szintén jelen lévő Corneliu Bucur, a Nagyszebeni Egyetem tanára mondta, aki hasznos javaslatokkal, olyan projektötletekkel állt elő, amelyeket a most induló fejlesztési társulás sikerrel vihet véghez.
 
Maroshévíz, 2013. május 22.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774