Megalakult a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás

( Szavazat)112 megjelenítés
A Hargita-hegység fejlesztése érdekében alakította meg Hargita Megye Tanácsa, Kápolnásfalu és Csíkszenttamás önkormányzata a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulást. A vonatkozó okiratot csütörtökön, június 27-én a csíkszeredai megyeházán írta alá Petres Sándor, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Benedek László, Kápolnásfalu polgármestere és Márk Tibor, Csíkszenttamás polgármestere. A gyűlésen továbbá jelen volt Fülöp Ottília megyei főépítész és Ferencz Csaba, Hargita Megye Tanácsának munkatársa.  
 Fülöp Ottília főépítés ismertette: a fejlesztési társulás a közberuházások céljából jött létre, tagjai egyelőre Hargita Megye Tanácsa, Kápolnásfalu és Csíkszenttamás.
– A Hargita-hegységet fejleszteni kell, és befektetőket vonzani a térségbe – mondta Petres Sándor. Üdvözölte, hogy már kezdetben jelen van egy csíkszéki és egy udvarhelyszéki önkormányzat a társulásban, reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben mások is csatlakoznak. Korábban már megalakult a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület, amelynek szintén önkormányzatok a tagjai. A hosszútávú cél, hogy ez a két alakulat összeforrjon – tette hozzá Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Mint mondta, bízik benne, hogy a társulásnak jó eredményei lesznek.
Benedek László polgármester is kifejezte reményét, hogy a jövőben a többi érdekelt, a Hargita-hegység közelében fekvő település önkormányzatai is társulnak a június 27-én létrejött alakulathoz. Mint mondta, fontos, hogy tegyenek a térségért.
Ferencz Csaba annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a fejlesztési társulás jó eredményei igazolni fogják annak létjogosultságát.
-Fejleszteni összefogással lehet – csatlakozott az előtte szólokhoz Márk Tibor polgármester.
A most létrejött társulás a természeti értékek védelmére és hasznosítására, a turizmus fellendítésére, a térség fejlesztésére és népszerűsítésére fekteti a hangsúlyt.
 
Csíkszereda, 2013. június 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774