Még nincs, aki átvegye az Autotransport megszűnő járatait

( Szavazat)30 megjelenítés
 
Sikertelen volt a versenykiírás a felszámolás alatt álló Autotransport Rt. tizenegy megszűnő járatának további működtetésére. Hargita Megye Tanácsa hivatalos átiratban fordult a csődeljárást végző céghez, hogy halasztást kapjon a járatok megszűnésének határidejét illetően.
 
 
A tizenegy megszűnő buszjárat átvételéért egyetlen Hargita megyei tömegközlekedési vállalat sem nyújtott be közbeszerzési dokumentációt, holott eleget tudtak volna tenni a feltételeknek. Mindössze egy Maros megyei szállítási cég jelentkezett a távközlési minisztériumhoz, amelynek hatáskörébe tartozik a közbeszerzési verseny lebonyolítása. Sajnos a Bálint Trans szállítási vállalat nem felelt meg az elvárásoknak, így újabb kiírásra lesz szükség, amelynek eredménye várhatóan december 4-én kerül nyilvánosságra. Ezért Hargita Megye Tanácsa átiratban kérte a járatok december elseji megszűnésének halasztását, így az utasszállítás egész decemberben biztosítva lesz, az utasokra való tekintettel.
 
– Úgy állítottuk össze a versenykiírás kritériumrendszerét, hogy egységesen lehessen pályázni az összes járatra. El akartuk kerülni, hogy a jobb útvonalak elkeljenek, és a kevésbé kifizetődőkre december elseje után már ne akadjon működtető. Az volt az elképzelés, hogy a nyertes cég majd mindent visz – nyilatkozta Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.
 
A megyében működő személyszállító cégek nem találták méltányosnak a közbeszerzési eljárás feltételeit, és a kritériumok módosítását várták el a kiírótól, de Hargita Megye Tanácsa nem hajlandó lemondani az utasszám szempontjából kevésbé rentábilis útvonalak működtetéséről, hiszen az visszalépést jelentene az elszigetelt települések várossal való összeköttetésében, az utóbbi két évben történt fejlődést tekintve.
 
A Hargita megyei személyszállítási vállalatok érthetetlen távolmaradása ellenére a megyei tanács újra közzétette a versenyfeltételeket a távközlési minisztérium elektronikus közbeszerzési oldalán. Ezúttal azonban a 11 járatot négy csoportba sorolta, hogy közbeszerzési szempontból azonos pontértékük legyen, azaz működtetés szempontjából egyaránt tartalmazzanak rentábilis és kevésbé rentábilis járatokat.
 
– A megye lakossága gazdaságossági mutatóktól függetlenül el kell jusson A-ból B-be, ezért tetszik, nem tetszik a szállítócégeknek, azon igyekszünk, hogy egyetlen Hargita megyei lakosnak se okozzon gondot az ingázás, a vásárlás, az orvosi látogatás vagy az ügyintézés – mondta Borboly Csaba.
 
Csíkszereda, 2010. november 16.
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774