Még 7 napig lehet jelentkezni a II. Székelyföldi Grafikai Biennáléra

( Szavazat)22 megjelenítés
A Székelyföldi Grafikai Biennálét azzal a céllal indították útnak két évvel ezelőtt a szervezői: Hargita Megye Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa, Hargita Megye Tanácsának Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központja és Kovászna Megyei Művelődési Központja, hogy népszerűsítsék és támogassák a térség kortárs grafikai törekvéseit, és lehetőséget adjanak a kortárs grafikusművészeknek a nagyközönség előtt való bemutatkozásra. Az a tény, hogy az első Biennáléra 11 országból 283 képzőművész küldött be 693 alkotást egyértelműen jelzi a rendezvény szükségszerűségét.
 
 
2012-ben a hagyományt folytatva a szervezők ismét megrendezik a Nemzetközi Grafikai Szemlét. A második kiadás számos újdonsággal szolgál, melyek közül a legfontosabb, hogy a verseny jellegű szemlére online úton kell jelentkezni az alkotásokról készült digitális reprodukciókkal. A II. Székelyföldi Grafikai Biennálén két fő pályázati kategória van: hagyományos grafika és kísérleti grafika. A hagyományos grafika kategóriában jelentkezni lehet minden hagyományos sokszorosító grafikai eljárással készült alkotással, ami a tradicionális grafika meghatározását kimeríti magas-, mély- és síknyomásban (fa- és linómetszet, aquaforte, aquatinta, mezzotinto, litográfia, szitanyomás stb.). A kísérleti grafika kategóriában bármilyen nem hagyományos sokszorosítógrafika, nyomtatott eljárással készült alkotással (egyedi nyomat, C-print, offset, elektrografika stb.) lehet benevezni. Rajzokkal,pasztellrajzzal, aqvarellel nem lehet pályázni egyik kategóriában sem. Kizáró jellegű feltétel, hogy a benevezett alkotás az utóbbi 5 évben kellett készüljön. A Biennáléra romániai és nemzetközi hivatásos képzőművészek és képzőművészeti egyetemi hallgatók pályázhatnak.
 
Az előzsűrizésre való jelentkezéshez legkésőbb 2012. március 20. 12:00 óráig kell beküldeni a kitöltött jelentkezési űrlapot, illetve kategóriánként max. 3 művészi alkotásáról készült digitális fényképet (*.tiff vagy *.jpg kiterjesztés, 300 dpi felbontásban) a grafikaiszemle@yahoo.com vagy a grafikaiszemle@grafikaiszemle.ro drótposta címre. A jelentkezési űrlap, illetve más hasznos információk megtalálhatóak a Biennále honlapján: www.grafikaiszemle.ro.
 
A Biennále fődíját ezúttal is a Vegyépszer Zrt. ajánlotta fel 2.000 Euró értékben. A fődíj mellett Hargita, Kovászna és Maros megyék szintén felajánlottak egy-egy 1.000 Eurós különdíjat. A Biennále fővédnöke Kelemen Hunor, Románia kulturális és örökségvédelmi minisztere.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774