Másodszorra is sikeres volt a szarvasmarha-kiállítás Gyergyóditróban

( Szavazat)31 megjelenítés
– Gyergyóditróban mindig is megbecsülésnek örvendtek a gazdák – mondotta Puskás Elemér polgármester a vasárnap lezajlott II. Gyergyóditrói Szarvasmarha-kiállításon. A Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete és a helyi önkormányzat által támogatott rendezvényen szerződés is köttetett. A megyei tanácsot Bende Sándor tanácsos képviselte. 
 Puskás Elemér polgármester a díjátadón hangsúlyozta: Gyergyóditróban mindenkor megbecsülésnek örvendtek a gazdák, ezért is nyújtja át örömmel a tejtermelők egyesületének a Centenáriumi zászlót, amit az idén több mint harminc intézménynek és civilszervezetnek adnak át, a százéves nagytemplom ünnepéhez kapcsolt „zászlós mozgalomként”.
– Aki élelmet termel, annak a léte biztosított, és jövedelemre is szert tehet – fogalmazott Sólyom Gizella állattenyésztő mérnök.
A jövedelemhez pedig stratégiai szövetségesekre is szükség van, ezért a kiállítás kiemelkedő momentuma volt, hogy a helyi tejtermelők egyesülete együttműködési szerződést írt alá az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesületével.
Bodó Géza, az udvarhelyszéki egyesület elnöke a kapcsolatról elmondta: az Udvarhelyszéki Magyar Gazdák Egyesülete tagja a Romániai Magyar Gazdák Szövetségének, amely ugyanakkor tagja a Kárpát-medencei Gazdák Szövetségének, így azáltal, hogy az udvarhelyszéki tagsághoz tartoznak, a gyergyóditrói gazdák előtt újabb lehetőségek nyíltak a kapcsolatteremtésre, a fejlődésre.
A helyi Tejtermelő Gazdák Egyesületének szervezésében zajló esemény kísérőrendezvényeként volt fajkutya- és gépkiállítás is.
 
Gyergyóditró, 2013. április 21.
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774