Másodszor mutatkozik be Székelyföld a bukaresti turisztikai vásáron

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Ismét nagy érdeklődésnek örvend Székelyföld standja a március 25-én, a bukaresti Romexpón megnyílt nemzetközi turisztikai vásáron. A 23. alkalommal megszervezett vásár megnyitóját követően Elena Udrea turisztikai és vidékfejlesztési miniszter hosszasan időzött Hargita, Kovászna és Maros megye közös standján. A miniszter értékelte a standon bemutatott székelyföldi értékeket, megcsodálta a helyben készülő festett és patkolt húsvéti tojásokat, amelyekből ajándékba is kapott. Biztosította a Hargita és Kovászna megyeieket, hogy folytatni fogja a térségben elkezdett beruházásokat, és hamarosan ismét ellátogat Székelyföldre.

 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Gazda Zoltánnal, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület képviselőjével együtt végigkísérte Udreát a standon, bemutatva mind a 18 székelyföldi kiállítót. A Hargita megyei tanácselnök szerint a székelyföldi összefogás, az együttes fellépés, a közös projektek turisztikai szempontból is fontos pillérét jelentik a térség fejlődésének.
 
„Értékesek számunkra a külföldi turisták, de igazából a román turisták a leghálásabbak, ezért is tartjuk fontosnak bukaresti jelenlétünket ezen a rangos vásáron. Bízom benne, hogy a különféle kedvezményes üdülési ajánlataink mellett – jelenleg kiemelten a húsvéti ajánlatainkra fektettünk hangsúlyt – a konferencia és üzleti turizmus terén nyújtott kínálataink is felkeltik a nagyközönség figyelmét” – nyilatkozta a vásár helyszínén Borboly. Hozzátette: biztató jel, hogy Maros megyéből is többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, így közösen tudják bemutatni a régió egyedi szépségű tájait.
 
„A tapasztalat azt mutatja, hogy a tavalyi és idei egységes fellépés nagy figyelmet kelt a politikusok, vállalkozók és a média körében is. Fontosnak tartjuk, hogy Székelyföld gazdasági potenciálját minél többen észrevegyék. Ha nemcsak Bukarestben, hanem minél több lehetőséget megragadva következetesen együtt lépünk fel, ha nem is azonnal, de előbb-utóbb a régió gazdaságán is érezhetővé válik az egységes székelyföldi stratégia eredménye” – nyilatkozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.
 
Gazda Zoltán szerint az a kedves vendég, aki jól fizet, márpedig a Bukarestből érkezőkről ez a hír járja, tehát onnan kell a látogatókat a térségbe vonzani, és ezeket profi vendéglátóhoz méltóan tárt karokkal fogadni.
 
Azon túl, hogy a székelyföldi megyék ismét a közös, Székelyföld nevű standon mutatják be kincseiket, számos újdonsággal készültek a tavaszi vásárra. A vásár főépületének kupolájában, a B35-ös szektorban 100 négyzetméteres felületen felállított stand egyedi, különleges és az őszi vásárhoz képest megújult dizájnnal jelentkezett. Összesen 18 kiállító – Hargita Megye Tanácsával, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülettel, valamint Szováta Város Önkormányzatával közösen – mutatja be Székelyföld turisztikai látványosságait, állít ki a térséget népszerűsítő anyagokat. A több száz kiállító (a hazaiak mellett például Görögország, Törökország, Magyarország és Spanyolország) között is egyedi lesz egy vármezői cég által a vásár bejáratánál felállított magyar motívumokkal díszített mongol jurta, amely a standra csalogatja a látogatókat, ahol közel három méter magas, fából készült székely kapu fogadja a betérőket.
 
A turisztikai cégek kedvezményes nyári ajánlatai mellett számos érdekességre és újdonságra számíthatnak a székelyföldi stand látogatói: a nyári turisztikai idényre készülve székelyföldi értéktérkép mutatja be öt négyzetméteres felületen a kulturális és turisztikai szempontból kiemelkedően fontos helyi látványosságokat, potenciális turisztikai célpontokat. A kiállítók ugyancsak nagyméretű térképen mutatják be Székelyföld elhelyezkedését, megközelítési lehetőségeit, útvonalait. Nagy képernyős televíziókon reklámfilmeket mutatnak be, így például a hegymászás és siklóernyőzés, sárkányrepülés lehetőségével csalogatják e nyári sportok kedvelőit a székelyföldi hegyekbe. A vásár első napján, március 25-én a 10 órai megnyitót követően elindítják a nagy sikerű iranytu.ro honlap román nyelvű változatát, a destinatiamea.ro oldalt. A húsvéti ünnepekre hangolódva székely mesterek a tojásfestés és -patkolás rejtelmeibe avatják be az érdeklődőket. A látogató, akinek mindez és a hasonló különlegességek felkeltik érdeklődését, az érintőképernyős infópulton barangolhat virtuálisan Székelyföld turisztikai látványosságai között, hogy kedvet kapjon és ellátogasson a vidékre.
 
A szervezők mindenkit szeretettel várnak Székelyföld bukaresti standján.
 
Bukarest, 2010. március 25.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774