Márton István vezeti a Hargita Megyei Mezőgazdasági Kamarát

(0 Szavazat)135 megjelenítés

Márton István az igazgatója a Hargita Megye Tanácsa által idén januárban létrehozott Hargita Megyei Mezőgazdasági Kamarának. Az intézményt a Hargita Megyei Mezőgazdasági Tanácsadó Hivatal átszervezésével alakították meg. A frissen kinevezett intézményvezetőt, aki korábban a megyei önkormányzat vidékfejlesztési osztályát vezette, március 17-én mutatta be a csíkszeredai megyeházán a megyei mezőgazdasági intézmények képviselőinek, szaktanácsadóinak Borboly Csaba.

 
A megyei tanács elnöke a decentralizáció szempontjából is fontosnak nevezte a kamara megalakulását, és reményét fejezte ki, hogy a hasonló közintézmények a minisztérium hatásköréből mihamarabb a megyei önkormányzathoz kerülnek. „Márton István jó szakember, a vidékfejlesztési osztályunk vezetőjeként számos sikeres kezdeményezése volt” – jelentette ki Borboly Csaba. Rámutatott: az RMDSZ-nek sikerült a mezőgazdaság szempontjából kulcsfontosságú pozíciókat szereznie minisztériumokban, illetve országos intézményekben, ezért „a bukaresti és a megyei erőket egyesítve” dolgozhatnak a megye gazdáinak, családi gazdaságainak az érdekében.
Márton István szerint össze kell hangolni a megye vidékfejlesztését. Közölte, kevés a pénzforrás a kamara működtetésére, de reméli, összefogással, illetve a megyei tanács segítségével sikerül megoldani a problémákat.
„Hargita Megye Tanácsa az egyetlen olyan megyei önkormányzat az országban, amelyik vidékfejlesztési osztályt működtet, Borboly Csaba felvállalta a mezőgazdaság fejlesztését” – hangsúlyozta az igazgató.
A találkozón jelen volt többek között Ladányi László Zsolt prefektus, Török Jenő, a Hargita Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság, valamint Vitos Zsuzsanna, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség vezetője, továbbá Vass Árpád megyei tanácsos is.
Csíkszereda, 2010. március 17.  
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774