Márton Ildikó és Veres Imola kiállított művei az olaszországi Leccében

Vándorkiállítás és partnertalálkozó a CreArt európai uniós projekt keretében

(0 Szavazat)107 megjelenítés

Novemberig tekinthető meg a dél-olaszországi Leccében Márton Ildikó és Veres Imola Hargita megyei, valamint további 15 európai képzőművész alkotása a Hargita Megye Tanácsa partnerségével megvalósuló CreArt – A kreativitás fejlesztése a kultúra területén Európa városaiban (Network of Cities for Artistic Creation) európai uniós projekt keretében szervezett 2013. évi európai vándorkiállítás második állomásán. 

Mint arról már korábban beszámoltunk, a MORE REAL THAN THE REAL elnevezésű európai vándorkiállítás első állomása a spanyolországi Valladolid volt, ahol a La Pasión, egykori templom terében kialakított kiállítófelületen egységesen mutatták be 14 különböző európai régióból érkező 17 képzőművész alkotásait. Ezeket a nyertes alkotásokat IIlaria Bonacossa olaszországi kurátor összesen hatvan – köztük 10 Hargita megyei – pályázó alkotása közül választotta ki.
Valladolidból a vándorkiállítás október 5-i megnyitóval a dél-olaszországi Lecce városába költözött, a Palazzo Vernazza kiállítótérbe. A megnyitóünnepségen részt vett a két Hargita megyei nyertes pályázó, Márton Ildikó és Veres Imola képzőművész is. Novemberben a kiállítás Romániába, Aradra költözik, itt 14-én nyitják meg a vándorkiállítást, és január 14-éig tart.

Partnertalálkozó a vándorkiállítás helyszínén
Lecce adott helyszínt a projekt második partnertalálkozójának is október 4-én, amelyen a többi partner képviselői mellett Hargita Megye Tanácsát Zonda Erika projektmenedzser és Ábrahám Margit pénzügyi felelős képviselték.
A partnertalálkozó alkalmával a résztvevők ismertették a CreArt projekt eddigi eredményeit, megbeszélték a következő tevékenységeket, továbbá a projekt menedzsmentjével és népszerűsítésével kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.
Hargita Megye Tanácsa az Építsünk biztos jövőt! elnevezésű keretprogramjának megvalósítása érdekében számos európai uniós programban vesz részt. A CreArt projekt a Kultúra és hagyomány ágazati célkitűzések eléréséhez járul hozzá. A Kultúra 2007–2013 program keretében támogatást nyert, kulturális együttműködést célzó CreArt elnevezésű projekt tevékenységeinek középpontját a kreativitás és a művészet képezi. Koordinátora a Fundation Municipal de Cultura, Ayutamento de Valladolid (Valladolid Város Önkormányzatának Kulturális Alapítványa), további partnerek: Lecce Város Önkormányzata (Olaszország), Genova Város Önkormányzata (Olaszország), 1d11 Alapítvány (Hollandia), Arad Megyei Kulturális Központ (Románia), Vilnius Város Önkormányzata (Litvánia), Aveiro Város Önkormányzata (Portugália), Pl.ARTKOMAS (Kaunas, Litvánia), Linz Város Önkormányzata (Ausztria), Kristiansand Város Önkormányzata (Norvégia). Társult partner: Futurecity (London, Egyesült Királyság).

Csíkszereda, 2013. október 21.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774