Május havi vásár a Hargita Megye Tanácsa oszlopterében

( Szavazat)25 megjelenítés

Beszámoló

Hargita Megye Tanácsa minden hónap harmadik szombatján szervezi meg a Hagyományos Székely Termékek Havi Vásárát Csíkszeredában, a megyeháza oszlopterében. Ily módon kívánja segíteni a helyi termelőket az értékesítésben, ugyanakkor a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket.
A rossz idő sem szegte kedvét a vásárlóknak, az előző hónapok kínálatához viszonyítva, még több székelyföldi termelő kínálta portékáját május 21-én, szombaton Csíkszeredában, a Hagyományos Székely Termékek Havi Vásárán.
 
Reggel 8 órakor még szemerkélő esőben pakolásztak a megyeháza oszlopterében összesereglett gazdák, akik friss portékájukat, a hagyományos módon készített házi finomságokat kínálták a vásárba látogatóknak. 61 termelő jelent meg a vásáron, valamennyiüket már ismerik a vásárlók és keresik termékeiket, amelyeket már az előző vásárokon megkóstoltak. Mindenki talál magának kedvenc terméket, ugyanis a közvetlen kapcsolat a termelő és a vásárló között segít abban, hogy a termékről véleményt mondjon a vásárló.
A kínálatban ezúttal is nagyrészt sertéshús- és gyümölcskészítmények, savanyúságok, tejtermékek, szerepeltek, de friss zöldségek, gyümölcsök és sütemények is várták a vásárlókat.
 
Nagy lehetőség a havi vásár, ahol a székelyföldi termelők havonta értékesíthetik termékeiket és a vásárló is el tudja dönteni, kitől szeretne vásárolni hagyományos terméket.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774