Lendületes fejlődés a Bogát kistérségben

( Szavazat)35 megjelenítés
Egy napközi, egy vízszolgáltató- és csatornázási rendszer, egy szennyvíztisztító rendszer, nyolc kilométer községi út és egy újjászülető iskolaépület. Ez a mérlege a május 6-i munkálat-ismertetőnek, amelyet a Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás szervezett a Vidékfejlesztési Alap 322-es kiírására benyújtott pályázat folyamatban levő munkálatainak bemutatására.
 
 
Az eseményen, amelyre hivatalosak voltak a Bogát kistérség településeinek polgármesterei, és a munkálatokat kivitelező cégek, illetve pályázati alapokat folyósító pénzügyi intézmények képviselői, részt vett Borboly Csaba megyeitanács-elnök is.
Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alaphoz benyújtott hatmillió euró költségvetésű nyertes pályázat előlegének lehívásához Hargita Megye Tanácsa 200 ezer lejjel járult hozzá. A megyei tanács részéről részt vettek Becze István és Szentes Antal megyei tanácsosok is.
Szentes Antal megyei tanácsos, aki egyben a projekt felelőse is elmondta, hogy a tervezett munkálatok átadási határideje 2012. március 18. Addig Csíkszentmihályon el kell készüljön 80 gyerek befogadására képes napközi otthon, az ivóvíz-hálózat és csatornázási rendszer, illetve madéfalvi szennyvíztisztító állomás, a DC 12 községi út felújítása, valamint az egykori csaracsói iskola kulturális örökségvédelmi központtá való átalakítása.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök a térség egyik legnagyobb horderejű pályázatáról elmondta, hogy ilyen pályázatokra van szükség. Hargita Megye Tanácsa mindig is bátorította a hasonló saját kezdeményezésből létrejövő projekteket, és amellett hogy szakmai segítséget nyújt, szívesen részt vesz a pénzügyi támogatásukban is.
- Bármennyire kiterjesztettük a megyei tanács tevékenységi területét, az még mindig nem elég. Amikor elérjük kapacitásunk határát, legyen az szakmai tanácsadás, vagy projekt-lebonyolítás, akkor van szükség hasonló alulról jövő kezdeményezésekre. Bár a kezdetekben veszélybe sodródott a kezdeményezés, segítettünk az előleg lehívásához szükséges alapok előteremtésében és lám mára a projekt bebizonyította életképességét, a pályázók meg rátermettségüket – nyilatkozta Borboly Csaba.
A projekt további része a DC 7-es, és a DC 111-es községi utak felújítása Csíkszentmihály községben, amelynek munkálatait egy későbbi látogatás alkalmával tekinthetik meg az illetékesek.
Csíkszereda, 2011. június 6.
 
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774