Légy a megye vezetője egy napra!

( Szavazat)32 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa fontosnak tartja, hogy a megyei vezetési feladatok átláthatóak legyenek mindenki számára, ezért egyedülálló lehetőséget kínál fel a megye középiskolás diákjainak: alkalmuk lesz egy napra átvenni a megye vezetését. Ez azért fontos, hogy a megye fiataljai már diákkorukban megtapasztalják a megye vezetésével járó feladatok jelentőségét és nehézségeit. A program egy másik fontos célja a megye fiataljait arra buzdítani, hogy aktívan vegyenek részt a megye társadalmi életében.
 
 
A Légy a megye vezetője egy napra! elnevezésű program arra törekszik, hogy kicsiben modellezze a megyeitanács-elnöki székig vezető utat, játékos jelleggel. A programban részt vevő diákok kipróbálhatják, hogyan zajlik le egy kampány, egy választás, illetve hogyan valósul meg egy jó ötlet a tanácshatározaton át a gyakorlatba ültetésig.
 
Hargita Megye Tanácsa számára azért bír nagy jelentőséggel ez a program, mert a benne részt vevő diákok által kidolgozott programtervek híven tükrözik majd a diákok problémáit és igényeit, és ezáltal a megye vezetősége valós képet kaphat az őket foglalkoztató problémákról, és ezekre megoldást kereshet.
 
A megyei tanács diák elnökének megválasztása a következő alapvető lépésekből áll: első fázisban a megye minden iskolája választ egy képviselő-tanácsost, aki a továbbiakban az iskola ügyeit fogja képviselni ezen a versenyen. Ezek a tanácsosok már alanyi jogon tagjai a diák-megyeitanácsnak. A második fázisban a megye öt nagyobb városának (Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Maroshévíz, Székelykeresztúr és Székelyudvarhely) és környékének diáktanácsosai közösen indítanak egy-egy jelöltet a megyeitanács-elnöki szerep betöltésére. Az öt jelölt közül kerül ki majd a végén a diák megyeitanács-elnök, aki közösen a diák megyei tanácsosokkal átveszi a megye vezetését egy napra.
 
Bővebb információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot Hargita Megye Tanácsa Programok és Vidékfejlesztés Igazgatóságával - kapcsolattartó személy: Száva Csanád, telefon 0266-207700 (1314-es mellék), 208-as iroda, e-mail cím: szavacsanad@hargitamegye.ro, illetve a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatósággal - kapcsolattartó személy: Koronka Sándor, telefon: 0728-728749, e-mail cím: koronkasandor@yahoo.com.
 
A program megvalósításában Hargita Megye Tanácsa mellett részt vesz a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság.
 
 
 
A programot november 22-én 14 órától indítják Hargita Megye Tanácsa márványtermében.
 
 
 
Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Csíkszereda, 2011. november 21.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774